Wat worden de Fietsen van het Jaar 2016?

KOGA-EXLR8
Genomineerd voor de titel ‘Speed E-bike van het Jaar 2016’: Koga E-XLR 8

De onafhankelijke vakjury van de Fiets van het Jaar, E-Bike van het Jaar en Speed E-bike van het Jaar heeft afgelopen weekend in alle drie de categorieën drie nominaties gekozen.

Met 43 inzendingen is deze editie van de Fiets van het Jaar verkiezing de grootste ooit. Maar liefst 23 verschillende merken uit binnen- en buitenland hebben zich ingeschreven, waaronder negen merken die voor de eerste keer meedoen.

Onderstaand de fietsen die genomineerd zijn voor de titels Fiets, E-bike en Speedbike van het jaar 2016.

Fiets van het Jaar 2016

Batavus Quip € 599,-
Cannondale Tesoro 2 € 1.299,-
Giant ToughRoad SLR1 € 1.199,-

E-bike van het Jaar 2016

Batavus CNCTD E-go € 1.449,-
Giant Elegance E+ I Deluxe € 2.699,-
Klever 20’’ Compact E-bike € 2.999,-

Speed e-bike van het Jaar 2016

Gazelle CityZen Speed € 3.099,-
Koga E-XLR 8 € 3.999,-
Moustache Friday 27 Speed € 4.199,-

De fietsen worden door een onafhankelijke jury beoordeeld én in de praktijk getest. Uitgangspunt bij de jurering is het gebruiksdoel van de fiets ofwel de mate van geschiktheid van de fiets voor de gebruikersdoelgroep. Om tot een goed eindoordeel te komen let de jury op; constructie en afwerking, uitrusting in standaarduitvoering, vormgeving en styling, oorspronkelijkheid en innovatie, veiligheid, rijgedrag/comfort, gebruikte materialen en prijs/kwaliteitverhouding. De vakjury bestaat uit experts en ervaringsdeskundigen van TU Delft-Faculteit 3ME, RAI Vereniging, New Skool Media, redactie Fiets, Fietsersbond, ANWB en Bike Europe.

Verkiezingen

RAI Vereniging organiseert de verkiezing van de Fiets van het Jaar voor de 29e keer. De uitreiking van de E-bike van het Jaar vindt voor de 6e keer plaats. Dit jaar wordt voor de tweede keer de prijs voor de Speed E-Bike van het Jaar uitgereikt.

De winnaars van de Fiets, E-Bike en Speed E-bike van het Jaar 2016 worden bekend gemaakt op maandag 4 april aanstaande tijdens het Tweewieler Retail Trends Congres in Supernova, Jaarbeurs Utrecht.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie