Fital Fietsreizen

Zoekt u een Europese fietsreis? Fital Fietsreizen heeft diverse mooie Europese bestemmingen in de aanbieding. Bekijk hun reisaanbod en filter bestemmingen via de praktische zoekfunctie op de Fital website

Fital Fietsreizen logo

De reizen van Fital zijn vooral groepsreizen, maar u kunt gewoon individuele en op uw eigen tempo de dagetappes afleggen. De fietsafstanden zijn zo rond de 50 kilometer.

Bekend zijn de Fital Bus Fietsreizen, maar ook de Fital Fietscruises zijn erg populair. Bij de fietscruises (ook wel fiets-vaarvkanties genoemd), overnacht u op een schip, en overdag fietst u langs de rivier tot de volgende overnachtingsplek.

Fital Fietsreizen: Bestemmingen in Nederland en Europa

Fital biedt verschillende 5 soorten fietsvakanties aan. Zo zijn er groepsreizen per bus (uw fiets kan dan mee), maar ook fiets-vaarvakanties, waarbij u op een schip overnacht in uw eigen hut. Ook zijn er individuele fietsvakanties als u liever niet in een groep reist.

Verde zijn er een paar fiets-vliegvakanties, voor de reizigers die op een wat verder gelegen bestemming willen fietsen. Uniek bij Fital zijn hun mooie lange-afstand-fietskampeer-reizen. Fiets bijvoorbeeld naar Rome met een groep, hoppen van camping naar camping!

Fital fietsreizen banner 728x90

Fital Bus Fietsreizen

Fital is een van de weinige reisorganisaties die groept-fietsreizen per bus aanbiedt. Het fijne daaraan is dat u uw eigen vertrouwde fiets kunt meenemen en toch wat verder Europa in kunt duiken. Zowel gewone trekking-fietsen als e-bikes kunnen mee. U kunt met hun TopClass touringcar met fietstrailer naar diverse mooie bestemmingen in Europa.

Hoewel het om groepsreizen gaat (en er gaat een begeleider mee) kunt u op eigen houtje de dagroutes gaan fietsen. De dagafstanden zijn zo’n 50 kilometer gemiddeld. U hoeft dus niet bij de groep te blijven. Ik licht er een aantal van de Fital bus fietsreizen uit, maar er zijn er meer te vinden op hun website:

  • Fietsvakantie Eifel en Ardennen. Standplaatsvakantie, dus fietsen vanuit 1 hotel. U fietst over verschillende spoortrajecten, dus met zeer geleidelijke hoogteverschillen. Bekijk deze fietsreis.
  • Fietsvakantie langs de Moezel. Fietsen langs de Moezel en Saar. Ook hier kan uw fiets of e-bike gratis mee in de fietsbus. Goede hotels. Bekijk deze fietsreis.
  • Fietsvakantie Bodensee met de bus. Fietsen door 3 landen en langs 1 beroemd meer. Aankomst met de Fital fietsbus, hotel in Singen. Zeer populaire fiets-bestemming en zeer vlak. Bekijk deze fietsreis.

Fital Fietscruises

Naast ‘gewone’ en bus-fietsvakanties biedt Fital ook een aantal fiets-vaarvakanties aan. Bij deze Fital fietscruises maakt u overdag een fraaie fietstocht, vaak langs een bekende rivier (Donau, Maas et cetera). Na een mooie dag op de pedalen gaat u aan boord van het schip dat met u meevaart. Een hotel dat met u mee reist dus!

De schepen die Fital fietscruises gebruikt hebben goede faciliteiten, en u heeft natuurlijk een eigen hut. Een dagje geen zin om te fietsen? Dan vaart u gewoon mee naar de volgende overnachtingsplaats. Ik heb een uitgebreide pagina over fietscruises en fiets-vaarvakanties geschreven. Daar vindt u ook meer organisaties. Nu volgt eerst een greep uit de fietscruises van Fital zelf:

  • Fietscruise Passau – Wenen – Passau. Met het luxe 4-sterrenschip MS. Primadonna. U bent ook een hele dag in Wenen om deze stad te ontdekken. Huurfietsen mogelijk. Bekijk deze fietscruise.
  • Fietscruise Dalmatische Kust, Kroatië. Luxe schip Prvi Odisej met 6 hutten. Prachtige kust met vele eilandjes. Dagafstanden 20-35 kilometer. Bekijk deze fietscruise.
  • Fietscruise met fietsbus Donau Passau – Budapest – Passau. U vertrekt vanuit Nederland met de Fital busreis naar de bestemming. Met Budapest & Bratislava. Huurfiets. Bekijk deze Fital fietscruise.
Fital banner 728x90

Groeps-Kampeerreizen : Lange-Afstand Fietsvakanties

Fital heeft een aantal fiets-kampeervakanties die u niet bij andere reisaanbieders vindt. Hebt u altijd al eens naar Rome willen fietsen, maar niet in uw eentje? Dan is de 25-daagse fietsreis van Basel naar Rome wellicht iets voor u. U fietst dan in groepsverband van camping naar camping. Fital Fietsreizen heeft zo wel meer lange-afstand-fietsvakanties. Zo is er ook een groepsreis langs campings naar Santiago de Compostela. Bekijk alle Europese Lange-Afstand-Fietsvakanties van Fital.

De Fitál Fietsreizen zijn er voor iedereen die lekker onbezorgd en goed verzorgd met een fietsbus, een cruiseschip of met de eigen auto op fietsvakantie wil – Fital.nl

Contact met Fital Fietsreizen

Fitál Vakantie Specialist
van Hennaertweg 4
2952 CA Alblasserdam
openingstijden: Maandag t/m vrijdag 8:30 – 17:30
website: www.fital.nl
e-mail: vakantie@fital.nl
telefoonnummer: 078 – 6920 115

Niet die fietsvakantie gevonden waar u naar op zoek was? Een overzicht van alle reisorganisaties voor fietsreizen vindt u op deze pagina.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad