Fletcher Fietsarrangement Klavertje Vier

Met het populaire Fletcher Fietsarrangement Klavertje Vier fiets je in 4 of 5 dagen van Fletcher hotel naar Fletcher hotel. Uitgebreid ontbijt en 3-gangen-diner zijn inclusief, en je hebt de keuze uit meerdere mooie fietsregio’s waar je dit Klavertje Vier kunt fietsen.

Fletcher Hotels logo

Verderop op deze pagina vind je een kaart van Nederland met de verschillende locaties van deze Fletcher arrangementen. De fietsroutes zijn al voor jullie samengesteld, dus je hoeft alleen maar te trappen en te genieten van de omgeving. Je bagage wordt vervoerd naar het volgende hotel, dus geen gedoe met volle fietstassen.

Als je wilt kun je natuurlijk ook zelf een route kiezen naar het volgende hotel. In de hotels maak je gratis gebruik van alle (luxe) voorzieningen. Bezoek de Fletcher Klavertje Vier website.

Regio’s voor het Fletcher Fietsarrangement Klavertje Vier

Er zijn op dit moment 8 verschillende Fletcher Klavertje Vier Arrangementen, mooi verdeeld over het land. De gemiddelde dagafstand is 45 kilometer. Mocht je dat te weinig of te veel vinden kun je je eigen route uitvissen, of gebruik maken van de afsnijd-opties die ze soms bieden. Vind je anderhalf uur op de trappers staan wel genoeg, dan raad ik je het Klavertje Vier in Zeeland aan. Daar fiets je slechts 25 kilometer per dag gemiddeld.

Hoe gaat het boeken van een Klavertje 4 Arrangement in zijn werk?

Bekijk op de website welke van de 8 arrangementen je het meest aanspreekt. Bij sommige fiets je door landelijk gebied, bij andere weer door bossen of bij zee. In Limburg kom je mogelijk wat meer heuvels tegen. Je vindt de arrangementen op onderstaande kaart. Zo kun je grofweg al bepalen waar je gaat fietsen.

Fletcher heeft aan de hand van een aantal thema’s onderscheid gemaakt, zodat je wellicht wat makkelijker kunt kiezen. De thema’s zijn Cultuur, Natuur, Winter en Kust. De winter-arrangementen zijn ook 25 km per dag, in plaats van 45.

Fletcher Fietsarrangement Klavertje Vier regio's
De locaties van de Fletcher Klavertje Vier arrangementen

Fietsers kunnen (net als wandelaars trouwens) kiezen uit 4- of 5-daagse fietsarrangementen. De prijzen verschillen uiteraard, en de 5-daagse arrangementen zijn duurder.

Geen zin of mogelijkheid je eigen fiets mee te nemen? Bij alle hotels is het mogelijk een e-bike te huren. Over het huren van een ‘gewone’ fiets was weinig tot niks te vinden op de website. Het is ook mogelijk een rappe e-chopper te huren, maar om hier op te mogen rijden heb je wel een AM rijbewijs nodig.

Het Klavertje 4 Fiets-Arrangement: Dagprogramma

Sommige mensen willen graag precies weten waar ze aan toe zijn voor ze een dergelijk arrangement boeken. Van dag tot dag is het programma zoals onderstaand:

 • Aankomst bij het eerste hotel (gratis parkeren als je met de auto bent)
 • Diner en overnachting in dit eerste Fletcher Hotel
 • Fietstocht met routebeschrijving via fietsknooppunten naar het volgende hotel. In de beschrijving vind je ook interessante (toeristische) hoogtepunten onderweg.
 • Bij aankomst na de fietstocht ga je naar je hotelkamer; je bagage is al gearriveerd
 • 3-gangen diner in het Fletcher restaurant
 • Gratis gebruik van de hotelfaciliteiten. Dit zijn onder meer (mits aanwezig) de BLUE Wellness faciliteiten.
 • Uitgebreid ontbijt, en weer een mooie dagetappe naar het volgende overnachtingsadres.
 • En dit wordt 3 of 4 dagen herhaald. Je eindigt weer bij het eerste hotel, waar de auto staat.

De Fletcher Klavertje Vier Fietsroutes

De fietsroutes waar je van gaat genieten zijn samengesteld door de ANWB, en gebaseerd op het fietsknooppunten-netwerk. Je hebt geen navigatie-toestel of telefoon nodig om je weg te vinden. Je volgt gewoon de cijfers van de fietsknooppunten.

Je kunt kiezen uit de volgende arrangementen. Voorheen waren er meer, bijvoorbeeld aan de kust, maar er is een aantal arrangementen gesneuveld helaas.

 • 4-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Het Gooi
 • 4-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Zeeland
 • 4-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Veluwe-Zuid
 • 5-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Veluwe-Zuid
 • 5-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Limburg
 • 5-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Brabant Drunense Duinen
 • 5-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Brabant Biesbosch
 • 5-daags Klavertje Vier Fiets Arrangement Noord Nederland
 • Bekijk de details, prijzen en beschikbaarheid op de website klavertjevierarrangement.nl. Geen tijd voor een volledig Klavertje? Bekijk de kortere fietsarrangementen op Fletcher.nl

Je geniet elke ochtend van een uitgebreid ontbijtbuffet en een heerlijk 3-gangen diner aan het einde van de dag. Ook kun je gebruikmaken van alle faciliteiten die het hotel te bieden heeft. – Fletcher Klavertje Vier Arrangement

Alternatieve Fietsarrangementen

Heb je geen fietsarrangement kunnen vinden dat je aanspreekt? Op de verzamelpagina over fietsarrangementen vind je tal van andere aanbieders, zoals Bikepacking Holland, ANWB Fietsvakanties in Nederland, Bilderberg Fietsarrangementen en Hotels in de Achterhoek. Ga je toch liever wandelen? Dat kan ook! Van alle Klavertjes 4 arrangementen is ook een wandel-variant. Die vind je op dezelfde website.

Na een actieve dag kun je onbezorgd aanschuiven in het restaurant van het hotel. Alles wordt voor je geregeld.

Ervaringen met het Fletcher Klavertje Vier Fietsen

Heb jij al eens een Fletcher Klavertje Vier Arrangement gefietst? Dan lees ik je ervaringen graag terug! Je kunt een comment of kort reisverslag achterlaten. Laat ook weten welke variant van het Fletcher Fietsarrangement Klavertje Vier je hebt gefietst. Voldeden de hotelkamer en maaltijden aan je verwachtingen? Als je foto’s bij wilt voegen; neem dan even contact met me op.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie