Fietsen in Le Marche

De Italiaanse regio Le Marche wordt wel het best bewaarde geheim van Italië genoemd. En terecht! Iedereen kent het prachtige heuvellandschap van Toscane en het ruige binnenland van Umbrië. Niet veel mensen weten dat Le Marche al het mooie van beide regio’s heeft.

Ingeklemd tussen de Adriatische kust en de Apennijnen ligt deze nog niet door het massatoerisme ontdekte regio. Een schitterend heuvellandschap, middeleeuwse dorpjes, heerlijke stranden, prachtige natuur. De echte fietsliefhebber kan hier zijn hart ophalen!

Midden in deze regio ligt het Parco Naturale Gola della Rossa. Dit natuurpark heeft een oppervlakte van maar liefst 9167 hectare! Naast de vele mooie dorpjes, prachtige natuur, de grootste grotten van Europa en de vele wandelroutes zijn er in en rondom dit natuurpark vele schitterende fiets- en mountain-bikeroutes.

Deze routes variëren van makkelijke korte routes met niet al te veel hoogteverschil tot aan pittige routes die meer bedoeld zijn voor de meer ervaren fietsers. De routes lopen door de prachtige natuur en door pittoreske dorpjes met voldoende mogelijkheden voor een tussenstop voor de lunch of een echte Italiaanse cappuccino of espresso.

In het voor- en najaar is de temperatuur perfect om te fietsen. En, wat Le Marche misschien nog leuker maakt om hier uw vakantie door te brengen: het is er relatief goedkoop. U kunt hier nog voor niet al te veel geld uit eten. En dan bedoel ik ook echt uit eten! Heerlijke antipasti, zalige huisgemaakte pasta, houtgestookte pizza’s, verrukkelijke nagerechten en vergeet ook niet te genieten van de alom bekende Verdicchio-wijn! Hier kunt u nog echt genieten van La bella Italia!

Midden in dit walhalla voor fietsers ligt Bed & Breakfast Casa dei Colli. Heerlijk rustig gelegen, maar toch niet eenzaam. Op slechts twee kilometer afstand ligt het dorpje Mergo. En op slechts vijf autominuten bevindt zich het Parco Naturale Gola della Rossa. In de tuin van de Bed & Breakfast staat ook een authentieke vrijstaande vakantiewoning. Door de centrale ligging is Casa dei Colli zeer geschikt om de omgeving per fiets of auto te verkennen. De eigenaren hebben mooie fietsroutes voor u klaar liggen met een duidelijke Nederlandstalige beschrijving. Ook is er voldoende ruimte om uw fiets te stallen. Kijk voor meer informatie op casadeicolli.com.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad