ACSI Kampeerreizen

ACSI Kampeerreizen organiseert 10 fiets-kampeer groepsreizen waarbij van camping naar camping wordt getrokken. Het zijn wat langere fietsvakanties dan u bij de meeste andere reisorganisaties vindt.

ACSI kampeerreizen logo

Het aanbod wisselt nogal per jaar, het actuele reisaanbod vindt u op de website. Bekijk alles over deze reizen op ACSIreizen.nl. Hier onder vindt u korte beschrijvingen en details van de verschillende kampeerreizen.

De reizen zijn mooi over Europa verdeeld; voor elk wat wils dus. Gezien de lengte van deze kampeerreizen gaan er vooral mensen mee die flink wat tijd hebben, of dit als een droomreis zien. De fietsvakanties van ACSI Kampeerreizen hebben de volgende bestemmingen:

 • Fietsen langs de Spaanse Costa’s
 • De Méditerranée
 • Donau en Moldau
 • Alpen & Adria
 • Fietsen van Waddenzee tot Oostzee
 • Zweden
 • Ierland
 • Tirol & Gardameer
 • Weser-Elbe
 • Fietsreis Zwitserse Meren

De actieve fietsvakanties van ACSI Kampeerreizen

ACSI Kampeerreizen:

Wat zijn de ACSI Kampeerreizen precies? Nou, u overnacht niet in een tent. De reizen zijn bedoeld voor mensen die met hun eigen camper of caravan reizen. U gaat van camping naar camping en op die bestemmingen worden dan fietsexcursies gemaakt. U fietst dus niet van camping naar camping voor de goede orde! De afstanden tussen de campings legt u met uw caravan of camper af.

Er zijn mij geen andere reisorganisaties bekend die dit soort fietskampeer-reizen met eigen kampeermiddel aanbieden. Daarbij zijn deze fietsreizen dus tamelijk lang, zeker in vergelijking met die van andere aanbieders. Drie weken is de minimale duur, en de fietsvakantie naar de Spaanse Costa’s duurt zelfs 26 dagen.

Omdat u met uw eigen kampeermiddel reist kunnen er flinke afstanden worden overbrugd. Een voordeel is dat u veel verschillende regio’s en landschappen ziet tijdens uw vakantie. Bekijk de 10 fietsreizen van ACSI. Als u er minder dan 10 ziet komt dat omdat sommige kampeerreizen al vol zitten. Er kunnen per reis 20 koppels mee.

Seine & Atlantique ACSI Kampeerreizen Mont Saint-Michel
Een must-see: Le Mont Saint-Michel. Met de Seine & Atlantique reis krijgt u hem te zien

Alle routes zijn al eens gereden. Daar hoeft u zich geen zorgen om te maken. Tijdens sommige excursies nemen wij de fiets gewoon mee. Op de boot, in de trein of met speciaal vervoer – ACSI Kampeerreizen

Stockholm, een van de hoogtepunten van de Kampeerreis in Zweden

Reisdetails

Op de website kunt u per kampeerreis zien wie de reisleiders zijn, wat de maximale groepsgrootte is, en hoeveel plek er nog is. Wat ik prettig vind aan de site van ACSI kampeerreizen is dat het dagprogramma zeer gedetailleerd wordt weergegeven. Zo kunt u eenvoudig de verschillende fietsvakanties met elkaar vergelijken. Ik zou zelf voor de Alpen Adria tocht kiezen als ik een reis bij hen zou boeken.

De fietsreizen van ACSI zijn geschikt voor kampeerders met een gemiddelde conditie. Voor zo’n 40 kilometer per dag draait u uw hand niet om. Een goede fiets is belangrijk, bij voorkeur één met minimaal 5 versnellingen. Uiteraard kunt ook kiezen om een elektrische fiets mee te nemen. – ACIS Kampeerreizen

Overige ACSI Kampeerreizen

Deze reisorganisatie biedt ook kampeerreizen aan voor niet-fietsers. Met ACSI Kampeerreizen kunt u ook diverse thema-reizen boeken, en bezoekt u bijvoorbeeld de Italiaanse opera, het Ierse Dublin om te luisteren naar de klanken van Celtic music of reist u af naar de de Royal Edinburgh Military Tattoo.

Liever naar de winterzon? Er zijn kampeerreizen naar Spanje, Portugal of Frankrijk  na het hoogseizoen. avontuurlijke kampeerders kunnen mee naar Corsica & Elba, La Marche & Umbrië of de Tweede Meren en Natuurlijk Noorwegen. Het uitgebreide overzicht vindt u op de website.

Cadaques Costa Brava
Costa Brava, een prima fietsbestemming voor het voor- of najaar

Ik denk dat veel deelnemers aan deze reizen gepensioneerden zullen zijn. Zij hebben de tijd en dikwijls ook een camper of caravan tot hun beschikking. Daarom denk ik ook dat de fietsreis naar de Spaanse Costas een van de populairste zal zijn. Het zou me niet verbazen als deze groepen snel vol zitten. De Spaanse Costa’s fietsvakantie start trouwens in Frans-Catalonië, maar u zakt daarna af, Spanje in. Er wordt gefietst over ‘ Vía Verdes’. Dit zijn oude spoorlijnen die zijn omgetoverd in fietspaden. Het voordeel is dat ze nooit steil zijn. Valencia, Elche en andere mooie plaatsen wachten!

Contact met ACSI Reizen

ACSI Reizen
Geurdeland 9
6673 DR Andelst
website: www.acsireizen.nl
e-mail adres: info@acsireizen.nl
telefoonnummer: 0488 – 420 810 (maandag t/m vrijdag van 08.30 tot 20.00)

Samengevat:

 • Diverse kampeerreizen door heel Europa, waaronder zeven fiets-kampeervakanties
 • U rijdt met de caravan of camper van camping naar camping. Daar vanuit worden fiets-excursies ondrnomen
 • Nederlandstalige reisleiding; echtparen met een gedegen interne opleiding
 • de reisorganisatie heeft scherpe prijsafspraken gemaakt met campings, restaurants en ferry-maatschappijen
 • ACSI Kampeerreizen is al ruim 50 jaar specialist op het gebied van campings en kamperen
 • Groepsreizen met individuele vrijheid
 • Evenwichtig excursie-aanbod: beroemde hoogtepunten maar ook zeker unieke plekjes ontdekken
 • Jaarlijkse Reünie-dagen: zie indien gewenst de groep nog eens terug
 • Gedetailleerde dagprogramma’s en reisdetails per reis op de website ACSIreizen.nl

Hebt u toch niet kunnen vinden wat u zocht, of spreekt een ander type fietsvakantie (individueel bijvoorbeeld) u toch meer aan? Een overzicht van alle reisorganisaties voor fietsvakanties vindt u op deze pagina.

Ervaringen met de Kampeerreizen van ACSI

Bent u al eens meegewerkt op een groepskampeerreis van deze reisorganisatie? Dan ben ik natuurlijk benieuwd hoe u dat gevonden hebt. U kunt onderaan deze pagina een reactie achterlaten. Wat vond u van de fiets-excursies, en hoe waren de campings waar werd overnacht? Geef ook aan welke res u geboekt had.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad