Fietsarrangementen

Bent u op zoek naar een overzicht van fietsarrangementen in Nederland? Er zijn meerdere hotels en hotelketens die een fietsarrangement aanbieden.

Bij een fietsarrangement logeert u meestal 1 tot 3 nachten in 1 of meerdere hotels. Ontbijt en het diner zijn vaak ingegrepen, net als fietsroutes en soms zelfs een lunchpakket. Een kleine fietsvakantie dus, vaak tegen een scherpe prijs. Op deze pagina zet ik aanbieders van fietsarrangementen voor u op een rijtje. De Klavertje Vier Arrangementen van Fletcher is natuurlijk een bekend concept, maar er zijn er meer:

Fletcher Fietsarrangementen

Bij de hotels van Fletcher zijn er zowel 3 als 4-daagse Fietsarrangementen te boeken,, Daarnaast bieden ze ook wandel-arrangementen aan. Fletcher hotels is een grote hotelketen, dus over het hele land zijn vestigingen te vinden. Zeker in de mooiere fietsregio’s zijn er verschillende opties. Bezoek Fletcher.nl

fletcher fietsarrangementen logo

Zeer populair is hun Klavertje 4 fietsen arrangement. Hierbij fietst u van hotel naar hotel, en het bagagevervoer is geregeld. Verder zijn het vooral fietsarrangementen vanuit één hotel die ze aanbieden.

Via de praktische kaart kunt u een hotel uitzoeken dat u aanspreekt. Alle hotels die u op de kaart ziet bieden fietsarrangementen aan. U kunt filteren in de zoekfunctie om tot het ideale hotel te komen.

De Fletcher fietsarrangementen bestaan uit:*

 • een welkomstdrankje
 • twee of drie overnachtingen
 • twee of drie keer een uitgebreid ontbijtbuffet
 • een of twee keer een heerlijk 3-gangen-diner
 • soms een lunchpakketje voor tijdens de fietstocht
 • fiets- en wandelroutes
 • bekijk de 3 en 4 daagse arrangementen op Fletcher.nl, of lees meer over het Fletcher Klavertje 4
Fletcher arrangementen


ANWB Fietsarrangementen

Naast volledige individuele fietsvakanties biedt ANWB ook fietsarrangementen in Nederland aan. ANWB Fietsarrangementen biedt de mooiste fietsroutes en de leukste hotels aan op diverse plekken in Nederland. Zo kunt u kiezen tussen fietsen in de duinen, in Drenthe, Brabant of door uitgestrekte bossen.

ANWB fietsarrangementen logo

De arrangementen zijn inclusief ontbijt, en na een mooie fietstocht geniet u van een lekker diner en een welverdiende nachtrust.

Op moment van schrijven zijn er ook twee 3-daagse fietsarrangementen op de Waddeneilanden te boeken, en wel op Texel en Vlieland. Bekijk alle actuele Nederlandse ANWB Fietsarrangementen.

Eigen-Wijze Reizen

Naast Europese fietsvakanties biedt Eigen-Wijze Reizen ook een aantal fietsarrangementen en korte fietsvakanties in Nederland en België aan. Bezoek Eigen-WijzeReizen.nl

eigenwijze reizen fietsvakanties

Deze arrangementen vindt u bij hotels en B&B’s in mooie fietsregio’s als Twente, de Achterhoek, De Kempen en Amsterdam en omgeving. Er zijn zowel standplaats-vakanties als trektochten te boeken bij Eigenwijze Reizen.

Hier onder een aantal voorbeelden van arrangementen vanuit 1 hotel. Op de website vindt u er nog veel meer.

 • Fietsarrangement Amsterdam, 4 of 6 dagen vanuit Hotel Neighbour’s Magnolia, WestCord Fashion Hotel. Fietsen langs grachten, rivieren en de voormalige Zuiderzee
 • Fietsarrangement Brabant in Bladel. 4 dagen fietsen vanuit Hotel De Tipmast. Het hart van de Kempen
 • Fietsarrangement Twente: fietsen vanuit Hotel Landgoed De Wilmersberg of Hotel ’t Kruimelt
 • Fietsen in de Achterhoek & Twente: 5 dagen vanuit B&B Hotel de Kastanjefabriek
 • Bekijk alle actuele fietsarrangementen op Eigen-WijzeReizen.nl

Fletcher Klavertje Vier Fietsarrangement

Bij de Fletcher Klavertje Vier Fietsarrangementen blijft u niet op 1 plek, maar fietst ut gedurende 4 of 5 dagen van hotel naar hotel. Fletcher heeft voor mooie fietsroutes gezorgd, dus daar hebt u geen omkijken naar. Bezoek Klavertjevierarrangement.nl

fletcher fietsarrangementen logo

U slaapt een aantal nachten in prima Fletcher hotels, inclusief elke dag een ontbijt, drie-gangen-diner en gratis gebruik van de hotel-voorzieningen.

Een aantal Fletcher hotels heeft bijvoorbeeld een BLUE Wellness-Center of andere faciliteiten.

Een arrangement ziet er als volgt uit:*

 • Aankomst bij het hotel waar u gaat starten (u kunt uw auto gratis parkeren)
 • Nog niet fietsen, maar diner en overnachting in dit hotel
 • De volgende ochtend: ontbijt, fietstocht met routebeschrijving naar het volgende Fletcher hotel.
 • Bij aankomst gaat u naar uw kamer, waar uw bagage al klaar staat (inclusief bagagevervoer)
 • 3-gangen diner in het Fletcher restaurant
 • Gratis gebruik van de hotelfaciliteiten
 • Na het ontbijt maakt u een fietstour naar het volgende hotel
 • Dit herhaalt zich 3 of 4 dagen.

Er zijn Fletcher Klavertje Vier Fietsarrangementen in onder andere Gelderland, Limburg, Friesland/Drenthe, Zeeland en Brabant. U vindt ze allemaal op een praktische kaart op Klavertjevierarrangement.nl

Bikepacking Holland

Op een korte fietsvakantie in Nederland, met overnachtingen in hostels op interessante plekken en in de natuur. Het initiatief Bikepacking Holland is een samenwerkingsverband tussen 15 hostels die fietsvriendelijkheid hoog in het vaandel hebben staan.

Bikepacking holland logo

In tegenstelling tot bij veel andere fietsarrangementen bepaalt u de route tussen de hostels zelf. Er worden dus geen fietsroutes gegeven. Vooraf geeft u aan op welke data u in welk hostel wilt overnachten. Denk bij ‘hostel’ niet gelijk aan slaapzalen: het zijn fraaie hostels waar ook privé-kamers te boeken zijn. 

Het gros van de deelnemende hostels vindt u in de steden, maar er is ook een aantal hostels buiten stedelijke gebieden zoals bij de kust van Noordwijk en Giethoorn. Via online fietsroute-planners kunt u een fraaie route tussen de hostels waar u gaat overnachten genereren. Bezoek de website van dit bikepacking-initiatief: BikepackingHolland.nl.

Voordeeluitjes.nl

Voordeeluitjes Fietsarrangementen zijn 2 tot 7-daags, en te vinden bij hotels in heel Nederland. Op de website Voordeeluitjes.nl vindt u via de zoekfunctie een arrangement dat bij u past. Naast fiets-arrangementen kent u Voordeeluitjes vast van allerlei andere scherp geprijsde uitjes.

Voordeeluitjes Fietsarrangementen

Er zijn fiets-opties in Limburg, Gelderland, Noord-Brabant, Friesland, Overijssel en Noord-Holland. Fietsen in bijvoorbeeld de mooie omgevingen van de Veluwe of Achterhoek, inclusief goed ontbijt en diner. Per arrangement kan dit echter wel verschillen, dus kijk even goed wat er wel en niet inclusief is.

Bij Voordeeluitjes hebt u de keuze uit 2 tot maar liefst 7-daagse arrangementen. Naast Nederlandse arrangementen vindt u er ook opties in Duitsland en andere lanen. Via de zoekfunctie kunt u filteren op bijvoorbeeld Gratis Parkeren, aanwezigheid van een zwembad, fietsverhuur, fitness-faciliteiten en oplaadpunt voor uw e-bike. Bezoek Voordeeluitjes.nl

Bilderberg Fietsarrangementen

Bilderberg Hotels biedt ook diverse fietsarrangementen aan. Maak mooie fietstukjes in de omgeving en overnacht in één van de gastvrije Bilderberg hotels, zie onder. Naast die genoemde hotels doet ook Bilderberg Dresden (Duitsland) mee. Bekijk de Bilderberg arrangementen.

Bilderberg Klavertje Vier logo

Of kies voor hun originele Klavertje Vier arrangement over de Veluwe, waarbij u in 4 hotels overnacht. Hotels die u bij dit Klaver Vier aandoet zijn ’t Speulderbos in Garderen, De Bilderberg in Oosterbeek, Groot Heideborgh in Garderen en De Keizerskroon in Apeldoorn.

Bilderberg Hotels was al eerst met dit concept, waarna ook Fletcher Hotels diverse Klavertje 4 arrangementen heeft gelanceerd.

Van der Valk Fietsarrangement

De bekende keten Van der Vlak Hotels mikt ook op de fietser die een weekend wil fietsen vanuit goede hotels. Onder de naam Valk Fietsen presenteren ze zicht met een eigen aparte website.

Van der Valk fietsen

Wat grappig is aan dit concept is dat u ook een fiets kunt huren zonder overnachting. Bent u dus in de buurt van een van de Valk Exclusief hotels en wilt u in de omgeving gaan fietsen? Dan kunt u ook alleen een fiets of e-bike huren. Maak het fietstochtje compleet met een overnachting en een heerlijk diner via één van hun fietsarrangementen.

Deelnemende hotels zijn onder andere Van der Valk Hengelo, Den Haag, Deventer, Lieden, Harderwijk en Zwolle. U hebt de keuze uit 1, 2 of 3 overnachtingen, en er zijn e-bike arrangementen en ‘Sportief Iets’ arrangementen te boeken bij Valk Fietsen.

Hotels in de Achterhoek

Hotels in de Achterhoek is een samenwerkingsverband tussen diverse hotels, die 2 t/m 5-daagse fietsarrangementen in, u raadt het al, de Achterhoek aanbieden.

Hotels in de Achterhoek fietsarrangementen

Ze hebben zowel standplaats-fietsarrangementen (dus vanuit 1 Achterhoeks hotel) als arrangementen waarbij u van hotel naar hotel fietst. Ondanks dat de regio niet zo groot is hebben ze toch een aantal flink verschillende opties weten te creëren.

Via de praktische zoekfunctie op HotelsindeAchterhoek.nl vindt u een fietsarrangement dat aansluit op uw wensen. Er is ook een Culinair Arrangement. Deelnemende hotels zijn onder andere Havezathe Carpe Diem, Landgoedhotel Woodbrooke, Boetiek hotel BonAparte en Hotel Villa Ruimzicht.

Fietsarrangementen Drenthe: Hotel Meulenhoek

Wilt u gaan fietsen in Drenthe? Dan zijn er verschillende mogelijkheden. Drie-sterren Hotel Meulenhoek echter biedt expliciet een fietsarrangement in Drenthe aan. Er zijn er zelfs verschillende: 5, 6 of 7-daagse fietsvakanties in Drenthe.

Fietshotel Drenthe

Naast fietsarrangementen biedt Hotel Meulenhoek ook wandelarrangementen, senioren arrangementen en midweek-arrangementen. Bij de korte fietsvakanties zijn ontbijt en 3-gangen streekmenu inbegrepen. Ook is er een fietsprogramma met fietsroutes rondom het hotel beschikbaar.

Op de website van Hotel Meulenhoek kunt u de diverse arrangementen en het programma van dag tot dag bekijken. De dagafstanden die u in Drenthe gaat afleggen zijn zo’n 40 tot 60 kilometer per dag gemiddeld. Bezoek Hotel-Meulenhoek.nl

fietsen in Limburg
Een korte fietsvakantie in Limburg, als u een heuveltje hier en daar niet schuwt.

Wat verstaan we nu eigenlijk precies onder fietsarrangementen?

Een fietsarrangement is een mini-fietsvakantie van 1 of meer overnachtingen in 1 hotel (standplaats), of vanuit meerdere hotels (dan vaak met bagage-vervoer). Deze hotels zijn vaak gelegen in of nabij een natuurgebied en hebben vaak voor u kant-en-klare fietsroutes beschikbaar.

Soms is er de gelegenheid een fiets of e-bike te huren. Als u uw eigen fiets meebrengt dan kan deze vaak veilig worden geparkeerd tijdes de nacht. Omdat fietsarrangementen zo in trek zijn hebben veel hotels en hotelketens hier de laatste jaren op ingespeeld.

Meestal is het avondeten na de fietstocht (3 of meer gangen doorgaans) inbegrepen bij de prijs, net als een uitgebreid ontbijt(buffet). Bij sommige arrangementen krijgt u zelfs een lunchpakket mee.

De prijzen van fietsarrangementen kunnen nogal uiteenlopen. Dit hangt natuurlijk af van of u in het hoog- of laagseizoen gaat, het aantal sterren van de hotels, of u geluk hebt bij het boeken et cetera. Schrijf u in voor bijvoorbeeld de nieuwsbrieven van Fletcher Hotels, Voordeeluitjes.nl en ANWB Reizen om op de hoogte te blijven van aanbiedingen. Ook Eigen-Wijze Reizen heeft een mooie nieuwsbrief, al richten zij zich ook veel op fietsvakanties in Europa.

Van Hotel naar Hotel fietsen binnen Nederland

Hebt u toch meer een voorkeur voor fietsen van hotel naar hotel, in plaats van dat u dagelijks vanuit 1 standplaats-hotel vertrekt? Onderstaande reisorganisaties bieden (korte) fietsvakanties in Nederland van slechts enkele dagen aan, dikwijls met bagagevervoer. Leuk als u 3 of 4 dagen wilt fietsen in eigen land.

* hieruit bestond het fietsarrangement op moment dat dit artikel werd geschreven. Check altijd de website van de aanbieder voor de actuele voorwaarden, eventuele aanbiedingen en exacte inhoud van uw arrangement.

fietsarrangementen in Zeeland
Zeeland, een geliefde plek voor fietsarrangementen in eigen land.

Wilt u met uw hotel(keten) of fiets-mogelijkheden adverteren op deze pagina of een andere relevante pagina op deze website? Neem contact met me op voor de opties.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad