Vrienden op de Fiets

Vrienden op de Fiets biedt een unieke oplossing voor wie op zoek is naar betaalbare overnachtingsmogelijkheden tijdens meerdaagse fiets- of wandeltochten. Met meer dan 5.000 adressen in Nederland biedt Vrienden op de Fiets een uitgebreid netwerk van overnachtingsmogelijkheden. Bezoek de website VriendenOpdeFiets.nl

Logo Vrienden op de Fiets

Elke locatie is zorgvuldig gecontroleerd en kan variëren van privéwoningen tot campings. En voor slechts 8 euro per jaar kan iedereen “vriend” worden van Vrienden op de Fiets en profiteren van deze overnachtingen voor slechts 25,- euro per persoon per nacht.

Bovendien is elk verblijf inclusief een lekker ontbijt. Vaak zijn de gastheren/-dames zelf ook fietsers of wandelaars, dus dat contact kan ook leuk zijn en meerwaarde hebben ten opzichte van een hotel.

Vrienden op de Fiets wil wandelaars en fietsers, en iedereen die zich op andere manieren sportief verplaatst de mogelijkheid bieden om meerdaagse tochten te maken. – Vrienden op de Fiets

Als u op zoek bent naar een standaard mooie route met geweldige overnachtingsmogelijkheden, zoek dan niet verder dan Fletcher’s Klavertje 4 arrangementen. U kunt uw fietsroute uitstippelen en overnachten op nabijgelegen locaties.

Bekijk voor een onvergetelijke ervaring de vele fietsvakanties in Nederland compleet met overnachting van Fietsrelax.nl of Eigen-Wijze Reizen.

Kampeert u liever bij particulieren? Campspace is een micro-camping site waarmee u een tent kunt opzetten op prachtige buitenlocaties.

Tip: Kijk bij de Fietsvakantiewinkel voor hoogwaardige tenten, fietsbroeken en waterdichte fietstassen.

Hoe werkt Vrienden op de Fiets?

Bent u een actieve reiziger en op zoek naar een unieke en budgetvriendelijke overnachtingsmogelijkheid? Kijk dan niet verder dan Vrienden op de Fiets Deze Nederlandse organisatie verbindt zelf bewegende reizigers, zoals wandelaars en fietsers, met gastverblijven die een overnachtingsplaats aanbieden. Lidmaatschap kost slechts 8 euro per jaar en geeft toegang tot het adresboek van de organisatie, zodat leden gemakkelijk accommodaties kunnen vinden tijdens hun reis. 

Het is belangrijk om in gedachten te houden dat dit geen hotels zijn, maar particuliere verhuurders die een verblijfplaats aanbieden, dus de verwachtingen moeten net zo worden bijgesteld. Word vandaag nog lid van hun website en begin met het plannen van uw volgende avontuur met Vrienden op de Fiets.

Adressen Vrienden op de Fiets

Plant u een fietstocht en bent u op zoek naar overnachtingsmogelijkheden? Kijk dan niet verder dan Vrienden op de Fiets! Deze stichting zonder winstoogmerk, opgericht in 1984, heeft een database met meer dan 5.000 gastadressen beschikbaar voor fietsers. 

U kunt adressen opzoeken op de website of via de optie “Adressen in de buurt” op de fietsrouteplanner. Merk op dat u eerst locatievoorzieningen op uw mobiele telefoon of laptop moet hebben ingeschakeld.

De gastadressen zijn ook opgenomen als Points Of Interest (P.O.I.) in de routes van de fietsrouteplanner van De Fietsersbond, zodat reizigers gemakkelijker hun weg kunnen vinden.

Wat kost Vrienden op de Fiets?

Voor slechts 8 euro per kalenderjaar (10 euro als u niet in Nederland woont) kunt u met korting overnachten bij honderden deelnemende gastadressen in het hele land. Elk verblijf kost slechts 25,- per persoon, waarbij een stel dat op hetzelfde adres woont slechts één Vriendenkaart voor twee personen nodig heeft om te overnachten. Deze tarieven zijn sinds 2011 stabiel gebleven, met slechts een recente bescheiden verhoging om de inflatie te corrigeren.

Met meer dan 4.000 verhuurders door het hele land, biedt deze organisatie overnachtingen aan bij particulieren voor slechts 25 euro per persoon, exclusief toeristenbelasting die per gemeente kan verschillen. Kinderen tot 12 jaar betalen nog minder, namelijk 14 euro. En hoewel er een kleine annuleringsvergoeding van 11,50 euro geldt als u binnen 24 uur van uw verblijf annuleert, is het nog steeds een veel betaalbaardere optie dan traditionele hotels of resorts.

Deze gastadressen bieden niet alleen een comfortabel bed voor de nacht, maar soms zelfs extra mogelijkheden zoals het opladen van een elektrische fiets of het verzorgen van een warme avondmaaltijd.

Er zijn geen vaste prijzen voor deze extra’s – volg gewoon de richtprijzen die op onze website staan.

Lid worden van Vrienden op de Fiets levert ook veel extraatjes op, waaronder korting op de jaarlijkse Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht. 

Goed om te weten:

  • Betaalbare overnachtingsmogelijkheden voor fietsers en wandelaars.
  • Jaarlijks lidmaatschap/vriendschapskaart: 8 euro per kalenderjaar. Overnachtingen beginnen bij 25 p.p., exclusief toeristenbelasting.
  • Geef een lidmaatschap cadeau! Bijvoorbeeld aan uw wandel- of fietsmaatje.
  • Meer dan 5.000 adressen in Nederland
  • Als u al “Vriend” bent, log dan in op vriendenopdefiets.nl en klik dan op de optie “inloggen” bovenaan de pagina.

Ervaringen met Vrienden op de Fiets

We zijn erg benieuwd naar uw ervaringen als lid van Vrienden op de Fiets. Maakt u vaak gebruik van dit type accommodatie tijdens uw wandel- of fietsvakanties in Nederland? Verschilt de kwaliteit van de slaapplaatsen en het ontbijtaanbod sterk of is het meestal prima?

Alternatieven voor (fietsvriendelijke) Overnachtingen

Er zijn ook fietsvriendelijke hotels en overnachtingen te vinden via:

fietsovernachten.nl is een handige site om accommodaties te vinden die vriendelijk zijn voor fietsers.

Met Campspace kunt u kleinschalig kamperen met particulieren. Of koop een Natuurkampeerkaart/Het Groene Boekje en overnacht op een aantal natuurkampeerterreinen in ons land.


Wilt u fietsen in Duitsland? Kijk eens op de website van BettundBike.de

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie