ANWB Fietsarrangementen

De ANWB Fietsarrangementen bieden de mogelijkheid om enkele dagen te fietsen in prachtige Nederlandse fietsgebieden en te overnachten in comfortabele hotels. Na een dag op de fiets kunt u genieten van een goede nachtrust in een heerlijk bed. Bekijk de Fietsarrangementen van ANWB.

ANWB Logo

Sommige hotels hebben extra faciliteiten zoals een binnenzwembad en wellness-voorzieningen. Sommige arrangementen hebben een eigen thema. Wat dacht je van een wadden-zee thema, met het arrangement op Texel. Fietsen door een groot duingebied, met bossen, heide, uitgestrekte stranden, het wad en schapen en na afloop een goed glas Texels bier?

Verschillende soorten ANWB Fietsarrangementen

U kunt kiezen uit een standplaatsarrangement waarbij u meerdere dagtochten vanuit één hotel fietst, of u kunt kiezen voor bijvoorbeeld een meerdaags fietsarrangement met de Zuiderzee als thema. Bij dit arrangement fietst u van hotel naar hotel en wordt uw bagage vervoerd. Bekijk alle beschikbare reisdata en fietsroutes op de website van ANWB. ANWB Reizen biedt de beste combinatie van mooie fietsroutes en comfortabele hotels, van het Drentse landschap tot de bossen van Brabant.

ANWB Fietsarrangementen: van een fietstocht langs de Maas tot een tocht door de duinen. Fiets na een heerlijk ontbijt zo vanuit je hotel de natuur in en schuif ’s avonds weer aan voor een lekker diner. – ANWB Reizen

Fletcher Klavertje 4 fietsarrangement


ANWB Fietsarrangementen bieden de mogelijkheid om te fietsen in verschillende regio’s, zodat er voor elke fietser een geschikt arrangement te vinden is. De duur van de fietsarrangementen varieert van 3 tot 8 dagen.

Bij korte arrangementen verblijft u meestal in één hotel, terwijl u bij langere arrangementen in verschillende hotels overnacht. Bij de meeste fietsvakanties wordt uw bagage naar het volgende hotel gebracht, zodat u niet met fietstassen hoeft te slepen. Bekijk het reisprogramma en wat wel en niet is inbegrepen in uw arrangement altijd op de website van ANWB.

Hieronder volgen enkele concrete voorbeelden van ANWB Fietsarrangementen:

 • 3-daags fietsarrangement op Texel: Tijdens dit arrangement kunt u heerlijk fietsen, wandelen en uitwaaien op Texel. U verblijft 2 nachten in het prachtig gelegen Grand Hotel Opduin, op 200 meter van het strand en het dorpscentrum van De Koog. In De Koog vindt u verschillende restaurants. Bekijk het arrangement voor meer informatie.
 • 3-daags fietsarrangement in Valkenburg: Tijdens dit arrangement verblijft u 2 nachten in Hampshire Hotel Voncken in Valkenburg. U kunt mooie dagtochten maken en genieten van het prachtige heuvellandschap van Limburg. Het boetiekhotel heeft een uitstekend restaurant, maar u kunt ook dineren in een van de vele restaurantjes in Valkenburg. Populaire fietsroutes zijn de Mergellandroute of een deel van de beroemde Amstel Gold Race. Bekijk het arrangement voor meer informatie.
 • 3-daags arrangement Vlieland: overnachtingen in Westcord Hotel Seeduyn. Inclusief bagage- en busvervoer. geniet van een oase van rust op misschien wel het mooiste Waddeneiland: Vlieland. Bekijk dit Fietsarrangement op de website.
 • Fietsarrangement Zuiderzee is een reis van 8 dagen waarbij vissersdorpjes, historische handelssteden en de Zuiderzee centraal staan. U start en eindigt uw fietsreis in Nunspeet op de Veluwe en fietst langs steden zoals Amersfoort, Purmerend en Enkhuizen (waar het Zuiderzeemuseum een aanrader is, vind ik persoonlijk). Het bagagevervoer van hotel naar hotel wordt geregeld en in elk kleinschalig hotel krijgt u logies en ontbijt. Bekijk het arrangement voor meer details en informatie.
 • Ronde van Gelderland is een 4-daags fietsarrangement waarbij u verblijft in het Linge Hotel Elst (tussen Arnhem en Nijmegen). U kunt zelf kiezen welke dagtochten je wilt maken, bijvoorbeeld een bezoek aan Nijmegen en fietstochten rond de Ooijpolder en Arnhem. Bekijk het arrangement voor meer informatie.
ANWB Reizen banner


Om een ANWB fietsarrangement te boeken, kunt u terecht bij de ANWB Reizen website. Zij hebben diverse winkels in grotere steden waar ze outdoor-producten, Human Nature kleding en gidsen/kaartmateriaal verkopen, maar het zijn geen reisbureaus. U kunt ook contact met hen opnemen via hun website of Facebookpagina, of bellen naar 088-2692222.

Wat zijn de verschillen tussen een fietsvakantie en een fietsarrangement?

Bij een fietsvakantie gaat het meestal om een langere periode en wordt er vaak gekampeerd of worden de overnachtingen niet van tevoren geboekt. Bij een fietsarrangement fietst men van hotel naar hotel of vanuit een standplaats-hotel, waarbij men elke dag een andere fietsroute kiest en ’s avonds terugkeert naar dezelfde plek.

Fietsarrangementen zijn vaak inclusief diner en ontbijt of kunnen als optie worden bijgeboekt. Ze zijn vooral populair bij mensen die een lang weekend of midweek willen fietsen en alles goed geregeld willen hebben. Mensen die graag in het buitenland een meerdaagse fietsvakantie ondernemen kiezen minder snel voor een arrangement in eigen land.

Overige fietsvakanties van ANWB Reizen

Naast fietsarrangementen biedt deze reisorganisatie ook langere ANWB fietsvakanties aan in binnen- en buitenland, waarbij de hotelovernachtingen zijn geregeld. ANWB Reizen biedt ook andere soorten reizen aan, zoals rondreizen (zonder fiets), stedentrips, winterreizen en cruises, en leden kunnen altijd profiteren van extra voordeel op de reissom. Meer informatie over ANWB Fietsvakanties vind je op hun website.

Belangrijke informatie om te weten:

 • ANWB Fietsarrangementen biedt fietsarrangementen in Nederland aan van 3 tot 8 dagen, waarbij je kunt kiezen tussen fiets-trektochten van hotel naar hotel of vanuit een standplaats-hotel.
 • Er zijn verschillende prachtige fietsregio’s beschikbaar, zoals Limburg, Zuiderzee, de Betuwe, Drenthe, Texel en de Hanzesteden.
 • Bagagevervoer is afhankelijk van het gekozen fietsarrangement en ANWB-leden krijgen korting op basis van hun lidmaatschapstijd.
 • Op de website kun je per arrangement praktische informatie vinden over overnachtingen, huurfietsmogelijkheden, vervoer en reviews.
 • ANWB biedt ook fietsvakanties in Europa aan. Bekijk het aanbod op hun website.
 • Kijk altijd goed naar de reisdetails van je arrangement voordat je boekt. Aan bovenstaande info kunnen geen rechten worden ontleend.

Reviews van AWNB Fietsarrangementen

Als u al een fietsarrangement bij ANWB hebt geboekt, kunt u uw ervaringen delen op onze site of reviews lezen van andere klanten. OP dit moment zijn er nog gene reviews maar hopelijk volgen die snel

Als U niet hebt gevonden wat je zocht bij ANWB Fietsarrangementen, zijn er andere reisorganisaties en hotelketens die fietsarrangementen in Nederland aanbieden, zoals Fletcher met hun Klavertje Vier arrangement en overige Fletcher fietsarrangementen, Bilderberg Hotels en Voordeeluitjes.

Een overzicht van alle mogelijkheden is te vinden op de fietsarrangementen-pagina.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad