Fietsbeurs Utrecht | Fiets- en Wandelbeurs Jaarbeurs

Bent u op zoek naar een leuke reisbestemming voor uw volgende fietsvakantie? Of bent u zich aan het oriënteren op een nieuwe reisfiets? De Fietsbeurs in Utrecht (voluit de Fiets- en Wandelbeurs, want er is ook erg veel aandacht voor wandelaars) biedt alles wat van nut kan zijn voor (beginnende) vakantiefietsers.

Fietsbeurs Utrecht logo

Er zijn veel bekende trekkingfiets-merken te vinden met zowel een stand als testfietsen. U kunt proefritten maken op diverse reisfietsen op een speciaal aangelegd parcours dat dwars over de beursvloer loopt.

De beurs richt zich op zowel kamperende fietsers als reizigers die liever een georganiseerde fietsvakantie boeken.

De Wandel- en Fietsbeurs 2025 zal plaatsvinden op 14, 15 en 16 februari in de Jaarbeurs te Utrecht. Het thema-land van deze editie is nog niet bekend. Bezoek de website: fietsenwandelbeurs.nl

Bekende reisorganisaties die zich de afgelopen jaren presenteerden waren onder meer de onderstaande. Welke merken, winkels en reisorganisaties er aanwezig zijn wisselt echter per editie. Bekijk dus altijd de deelnemerslijst voor de exposanten die deze editie aanwezig zullen zijn.

Fietsbeurs Utrecht: Vakantiefietsen uitproberen

Wat ik persoonlijk altijd erg leuk vind is om (high-end) reisfietsen uit te proberen. Ik heb zelf een Santos van 10 jaar oud en denk wel eens aan een nieuwe met een riem in plaats van een ketting. Santos Bikes is altijd goed vertegenwoordigd op de fietsbeurs, met zowel een stand waar altijd veel fietsen staan (en vele medewerkers om je voor te lichten) maar ook op het parcours. Daar hebben ze diverse test-modellen staan.

Andere gerenommeerde producenten van reisfietsen die u op de fietsbeurs vindt zijn idworx en Avaghon. Reisfietsen die u kunt testen zijn onder meer tandems, ligfietsen (leuk als u dat nog nooit gedaan hebt), gewone vakantiefietsen, e-bikes en trikes. Voor mountainbikes is er een speciaal mountainbike-parcours met diverse hindernissen.

ANWB fietsvakanties banner
ook de ANWB heeft prachtige fietsvakanties in het reisaanbod. ANWB Reizen staat helaas niet op de fietsbeurs

Advies voor je Fietsvakantie

Naast de commerciële stands van reisorganisaties, outdoor-merken en fietsmerken zijn er veel vrijwilligers en routemakers aanwezig en ervaringsdeskundigen die op de informatiemarkt vertellen over hun fietsvakanties. Zo is er een Pelgrimspaviljoen voor fietsers die een tocht naar Santiago de Compostela of Rome overwegen.

Daarnaast worden er diverse lezingen gegeven (let op: zalen zitten vaak vol dus weer er op tijd bij), bijvoorbeeld over wat mee te nemen op een fietsvakantie, over diverse fietsbestemmingen, lichtgewicht kamperen et cetera. Ook Vrienden op de Fiets, Vereniging De Wereldfietser en Stichting Europafietsers zijn op de beurs aanwezig.

eigenwijze reizen banner

Fiets- en Bagagevervoer

Wil je naar Rome, Santiago of Sevilla fietsen maar heb je gen idee hoe je je fiets mee terug krijgt? Er zijn diverse oplossingen. Twee bedrijven die uw fiets plus bagage naar Nederland kunnen vervoeren zijn ook op de beursvloer te vinden, althans op de fietsbeurs van 2023. Care4luggage en Camino-Fietstransport.nl kunnen hier zorg voor dragen. Soetens, voorheen een vaak gebruikte dienst, lijkt er mee op te zijn gehouden na Corona.

Check altijd op de website van de beurs zelf of de in dit artikel genoemde exposanten weer aanwezig zullen zijn. Dit wisselt namelijk nogal eens per jaar.

Regio’s en Reisorganisaties voor Fietsvakanties

De meeste stands zijn echter van toeristische regio’s en reisorganisaties voor fietsvakanties. Mooie fietsregio’s die zich de afgelopen jaren gepresenteerd hebben zijn onder andere Karinthië, Puglia, Catalonië, Extremadura, Frankrijk met diverse regio’s, Hunsrück, Trentino, Tenerife, Kroatië met diverse regio’s.

Mogelijk is een deel er dit jaar weer bij. De deelnemers verschillen echter per jaar, dus nogmaals, kijk dit even goed na op de website zelf, bij ‘deelnemers’. Hetzelfde geldt voor de reisorganisaties.

Met korting naar de Fietsbeurs in Utrecht

Als u googelt zijn er diverse kortings-acties te vinden. Vaak biedt de NS een Spoordeelkaart aan, treinkaartje plus toegangskaartje tegen een gereduceerd tarief. Als u op internet via Google zoekt op ‘fiets en wandelbeurs korting’ rollen er vaak voldoende opties uit. Veel plezier als u naar de Fietsbeurs afreist! Ik waardeer het als u een comment, ervaring (of vraag) achterlaat onderaan deze pagina.

Locatie en Openingstijden Fiets- en Wandelbeurs

Adres: Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht
Locatie: hallen 2, 3 en 4
Openingstijden 2025:

Online tickets bestellen voor de Fiets en Wandelbeurs 2025: fietsenwandelbeurs.nl/tickets

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie