FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Fietsvervoer tijdens uw fietsvakantie

Over het vervoer van je fiets in internationaal openbaar vervoer is veel te vinden op het internet. Ik ga hier dan ook niet veel woorden aan wijden, maar zet een paar goede links op een rijtje.

Trein Fietsbus Vliegtuig Auto

 Trein

Als je je fiets met de trein wilt vervoeren zijn er een aantal opties. Internationale treinen waarin je je fiets goed mee kunt nemen zijn de Autoslaaptrein (naar Bologna / Livorno) en de City Night line (van Amsterdam, Utrecht of Arnhem naar o.a Wenen, München en Innsbruck. Met een overstap in Dusseldorf komen meerdere bestemmingen in Italië, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië en Denemarken). Een mooi overzicht van de treinbestemmingen die vanuit Nederland te bereiken zijn per trein staat hier.

De website van Cycling Transport geeft actuele treintijden. Een goede internationale treinplanner is te vinden op de site van de Duitse Spoorwegen. Wil je liever dat iemand de treinreis voor je uitstippelt en reserveert, bezoek dan de Treinreiswinkel.

In veel landen kun je als je reist met de ‘kleinere’ treinen je fiets makkelijk meenemen. Even vragen aan een conducteur kan, ook als het eigenlijk niet mag, wonderen verrichten. Algemene informatie over reizen met je fiets in de trein: Fiets in de trein

 Fietsbus

Op de site van de Fietsvakantiewinkel staat een lijst met alle fietsbussen in Europa. Algemene informatie over fietsbussen: Fiets in de bus.

 Vliegtuig

Vliegen met fiets of vliegen zonder fiets is eigenlijk hetzelfde. Er gaan geen vliegtuigen speciaal voor fietsers naar welke bestemming dan ook. Een goede internet-search kan vele euro’s schelen. De Fietsvakantiewinkel heeft een aantal populaire bestemmingen al voor de fietser uitgezocht, kijk hier.

Als je aankomt op je bestemming, wil je natuurlijk het liefste dat je fiets heel gebleven is. Daarom bij deze enkele websites waar duidelijk staat beschreven hoe je dat het beste kunt doen.

Auto

Als u besluit met uw auto naar uw fietsbestemming te rijden, kunt u de fiets meenemen met behulp van een fietsdrager. Een andere optie is een fietsaanhanger voor twee of vier (elektrische) fietsen.

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl