Fietstijdschriften

Sta je in een kiosk voor de tijdschriften, dan zie je heel veel week- en maandbladen die iets over fietsen schrijven. Er zijn echter een paar tijdschriften die écht aandacht schenken aan (vakantie)fietsen. Dit artikel gaat over deze fietstijdschriften.

Onderstaande tijdschriften schrijven regelmatig over fietsvakanties, fietsroutes en andere voor ons fietsers interessante dingen.

BicycleTraveler

Online fietsmagazine, dat gratis te downloaden is. Fietsvakantie Magazine Bicycle Traveler staat vol met mooie foto’s en spannende en aangrijpende fietsreis-verhalen. Daarnaast is er aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in de fietswereld. De uitgave is Engelstalig en wordt mogelijk gemaakt door vele actieve fietsers uit de hele wereld.

Fiets.nl Magazine

Fiets biedt iedere maand de nieuwste accessoires, fietsvakanties in binnen- en buitenland, fietskleding, onderhoud en spectaculaire verhalen over de mooiste routes en de zwaarste evenementen. Ook iedere maand een programma van de tochten bij jou in de buurt.

BIKE Explorer

BIKE Explorer is een magazine voor de avontuurlijke fietser. Veel aandacht voor (bijzondere) routes in met name Europa en af en toe op andere continenten. BIKE Explorer richt zich op met name fietsers die graag willen ontdekken, van dagtochten in Nederland tot lange fietsvakanties in het buitenland.

FietsActief

Nederland is het mooiste fietsland ter wereld. Lees er alles over in het tijdschrift FietsActief! Met de mooiste fietsgebieden, maar ook met heel veel adviezen om het fietsen comfortabel en gezond te houden. Met als hoogtepunt in elk nummer vier unieke fietskaarten!

De Vogelvrije Fietser

De Vogelvrije Fietser is het tijdschrift voor leden van de Fietsersbond. Als fietser is het al heel erg belangrijk lid te zijn van de Fietsersbond, het tijdschrift is dan een leuk toetje.

Wereldfietser Magazine

De Wereldfietser verschijnt vier maal per jaar. Leden van de Vereniging De Wereldfietser krijgen het blad automatisch in de bus. Elk nummer staat vol leuke en boeiende verhalen en reisverslagen over het reizen per fiets, zowel ver weg als dichter bij huis (Europa). In elk nummer komt een thema aan de orde, waarin uitgebreid aandacht wordt besteed aan een bepaald gebied of een bepaald onderwerp.

Verder zijn er de vaste rubrieken zoals verenigingsnieuws, Fietsers Onderweg waarin het laatste nieuws over fietsers op pad in verre en nabije landen, recensies van pas verschenen boeken, Het Moment, tips, trends, materiaal en techniek, columns en nog veel meer.

Toer Actief

Toeractief is hét wandel- en fietsmagazine, voorheen van de ANWB. Met zes keer per jaar informatie over natuur en cultuur, én unieke wandel- en fietsroutes in Nederland.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad