Fletcher Klavertje Vier Fietsen door het Limburgse heuvellandschap

De Klavertje 4 arrangementen van hotelketen Fletcher zijn zeer populair bij fietsers die lekker in eigen land 4 of 5 dagen willen fietsen, willen genieten van een goed diner en daarna in een goed fijn willen overnachten. Wie in eigen land wil fietsen maar toch het gevoel wil hebben in ‘het buitenland’ te zijn is het Klavertje Vier in Limburg fietsen een leuke optie! Bekijk dit fiets-arrangement

Klavertje Vier Limburg Logo

Je bagage wordt elke etappe van het Klavertje Vier Limburg vervoerd naar het volgende hotel.

Fletcher Hotels biedt deze arrangementen waarbij je van hotel naar hotel fietst overigens aan in heel het land. Dit artikel gaat specifiek over het Fletcher Klavertje Vier Fiets-arrangement rond de Limburgse heuvels.

Wat houdt het Fletcher Klavertje Vier Fietsen in Limburg precies in?

Heerlijk fietsen in Limburg, eventueel even de BLUIE Wellness in (Wellness-resort Sittard ), genieten van een heerlijk 3-gangen Menu du Chef en goed slapen in een fijn bed in een Fletcher Hotel. 

De daaropvolgende ochtend geniet je van een voedzaam ontbijt alvorens opnieuw de fiets op te stappen. Je bagage wordt vervoerd naar het volgende hotel. De samengestelde routes leiden je langs alle prachtige locaties en bezienswaardigheden. Je fietst bijvoorbeeld langs de grotten van Valkenburg, het enige stuwmeer in Nederland, en Landgoed Terworm. Natuurlijk is het mogelijk om, indien gewenst, van de route af te wijken.

Klavertje Vier Limburg Landschap
Het Limburgse heuvellandschap. Er is in de route natuurlijk rekening gehouden met fietsers

Kies zelf in welk van de deelnemende Limburgse Fletcher hotels je je Klavertje Vier begint. Bij het starthotel mag je bovendien gratis parkeren. Voor de fietsroutes is gezorgd; deze zijn samengesteld door de ANWB en ook leuke bezienswaardigheden onderweg staan vermeld. Zie ook de website van Fletcher.

Tijdens dit Klavertje Vier Limburg fiets je dus langs diverse hoogtepunten; de natuur staat centraal bij deze korte fietsvakantie in eigen land. Fletcher heeft de fiets- en wandelroutes al volledig voor je uitgestippeld, zodat jij je alleen hoeft te concentreren op de talloze grotten, de heuvels van Limburg en het schitterende Limburgse landschap dat je onderweg zult ervaren.

Denk hierbij aan het sfeervolle centrum van Valkenburg, de levendige stad Sittard, en het betoverende Hellingbos. Er is ook een wandelvariant het het Klavertje Vier Limburg. Je dagafstanden zijn dan natuurlijk een stuk korter.

Ook aan een lunch of lekker kopje koffie tijdens de reis is gedacht, in de routefolders worden hier namelijk diverse tips voor gegeven. – Fletcher Klavertje Vier

Je overnacht achtereenvolgens in de volgende hotels. Je kunt dus zelf kiezen bij welk hotel je start en daar kosteloos parkeren terwijl jullie het Klavertje Vier gaan fietsen. Bekijk dit fiets-arrangement, de data en de prijzen.

  • Hotel-Restaurant Kasteel Erenstein Kerkrade (Overnachten in de sfeervolle carréhoeve, Culinair dineren in het kasteel)
  • Hotel-Restaurant Parkstad-Zuid Limburg Kerkrade (Sauna en fitness, Sfeervolle Brasserie Parkstad en loungebar)
  • Hotel-Restaurant Valkenburg (Sfeervol à la carte restaurant, Omringd door het prachtige Limburgse heuvellandschap)
  • Wellness-Hotel Sittard (Luxe BLUE Wellnessresort Sittard met o.a. een wellnessrestaurant, infraroodsauna, kruidentempel)

Dit Klavertje Vier arrangement telt dus 2 hotels met wellness-gelegenheid (1x sauna en 1x luxe BLUE Wellness). Vind je de aanwezigheid van wellness-faciliteiten een groot pluspunt? Kijk dan ook eens naar het Klavertje Vier arrangement over de Veluwe Zuid. Daar overnacht je bij 3 hotels met wellness-gelegenheden. Fletcher heeft namelijk nog veel meer wandel- en fiets-arrangementen; deze vind je op hun website

Bij de meeste arrangementen kun je kiezen tussen 4 of 5 dagen, maar van sommige Klavertjes 4 zijn er alleen in een 5-dagen variant, zoals deze. Misschien vind je wandelen ook leuk. Wist je dat je in plaats van fietsen dit soort Klavertjes ook kunt wandelen? Uiteraard zijn de dagafstanden dan een stuk korter.

De dagafstanden van het Klavertje Vier Limburg zijn ongeveer 45 kilometer voor fietsers en 20 km voor wandelaars. Je kunt Fletcher wandel-arrangementen boeken via dezelfde site: klavertjevierarrangement.nl.

Limburg landschap en heuvels
karakteristiek heuvellandschap

Hoe ziet jullie Klavertje Vier Fietsen Arrangement door het Limburgse landschap er concreet uit?

raktisch gezien verloopt het als volgt: bij aankomst in het door jullie gekozen eerste hotel, kunnen jullie kosteloos parkeren indien gewenst. Hier dineren jullie en overnachten. De volgende dag maken jullie een mooie fietstocht naar het volgende hotel. Deze route wordt aangeboden, maar het staat jullie vrij om jullie eigen traject te kiezen. Bij aankomst wacht jullie bagage op jullie.

Elke avond genieten jullie van een 3-gangen diner, en ook het ontbijt is inbegrepen. Lunch dienen jullie zelf te regelen tijdens de tocht, waar er naar verwachting voldoende horecagelegenheden beschikbaar zijn. Daarnaast kunnen jullie, indien aanwezig, gebruik maken van eventuele (wellness)faciliteiten van de hotels, soms tegen een extra vergoeding.

Overige Fietsarrangementen

Op deze pagina lees je meer over de overige Klavertje Vier arrangementen van Fletcher. Liever een ander fiets-arrangement? Bekijk dan de fiets-arrangementen pagina met veel andere reisaanbieders. Ook ANWB Fietsvakanties en Eigenwijze Reizen hebben leuke korte fietsvakanties in Nederland. Meer lezen over fietsen in Limburg? Bezoek de toeristen-website visitlimburg.nl/fietsen.

Weide landschap Limburg

Ervaringen met het fietsen van het Fletcher Klavertje Vier in Limburg

Hebben jullie dit Klavertje Vier fiets-arrangement al eens gereden? Dan ben ik erg benieuwd naar jullie ervaringen. Wat vonden jullie van de hotels, het eten en vooral de aangeboden fietsroutes? Was alles naar wens of konden er zaken beter? Raad je deze Fletcher fiets-arrangementen aan of juist niet?

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie