Single Fietsvakanties

Zoek je een single fietsvakantie? Helaas zijn er niet al te veel reisorganisaties die dit soort reizen aanbieden, maar er zijn er wel een paar. Als je wilt wandelen met andere vrijgezellen zijn er veel meer opties. Hopelijk verandert dit in de toekomst nog!

Op dit moment kun je terecht bij de volgende websites. Verderop op deze pagina worden ze nog even kort besproken, zodat je wat meer info hebt over het aanbod.

Reisorganisaties voor een Single fietsvakanties

Er is een – beperkt – aantal organisaties dat fietsvakanties voor singles aanbiedt. Een eental van hen biedt ook wandelvakanties aan. Er zijn echter ook veel reisorganisaties die geen actieve reizen voor singles aanbieden, maar alleen zon-vakanties, of verre reizen met een meer culturele inslag.

In onderstaande lijst staan alleen reisorganisaties die reizen aanbieden waarbij fietsen in elk geval onderdeel van het programma uitmaakt.

VillaVibes

VillaVibes | Deze Arnhemse reisorganisatie beidt single reizen aan voor HBO en WO opgeleide singles. Naast ski-vakanties, single-weekenden, zeilvakanties en strandvakanties bieden ze ook zogenaamde ‘Hike & Bike’ singlereizen aan, voor zij die graag wat actiefs doen op reis.

VillaVibes Hike & Bike logo

Deze Hike en Bike reizen vereisen wel enige conditie, al is het wel zo dat je elke dag de keuze hebt uit 2 routes: een lichtere dagtocht en een zwaardere variant. Elke dag kun je kiezen met welke groep je mee fietst of hikes; je zit hier dus niet de rest van je vakantie aan vast.

Bestemmingen van VillaVibes Fietsen zijn Mallorca, Tarrenz (Oostenrijk), Bormio/Stelvio (Italië), Filzmoos (Oostenrijk) en Molveno in Italië. Verder worden er strakke leeftijdscategorieën gehanteerd. Op de website kun je zien hoe ‘vol’ de wandel-, MTB- en fietsreizen al zijn.

Let op: deze reizen zijn echt alleen voor hoger opgeleiden, anders mag je niet mee. Klinkt hard maar dat is hun policy en dit werkt voor hen. Je mag bij VillaVibes kosteloos annuleren. Bekijk de Hike & Bike en overige vakanties op VillaVibes.nl

Villavibes banner


Sawadee

Sawadee | Sawadee, vakanties voor reizigers, biedt high-end groepsreizen aan. Aan dit soort groepsreizen doen altijd veel alleenreizenden mee, maar je moet ook rekening houden met stelletjes.

Sawadee logo

Het zijn dus geen echte singe reizen, maar wel zeer geschikt voor alleenstaanden die in groepsverband een mooie reis willen maken. Sawadee en ook Djoser zijn wat luxere reisorganisaties.

Welke fiets-groepsreizen biedt Sawadee dan aan? Op moment van schijven zijn dit de volgende:

 • Fietsvakantie in Spanje: Burgos en La Rioja (kamperen)
 • Fietsvakantie in Duitsland, de Elbe Radweg (kamperen)
 • Fietsen naar Praag (kamperen)
 • Fietsvakantie van 29 dagen in Nieuw-Zeeland. Top-bestemming! bekijk deze reis
 • Fietsvakantie Portugal: van Porto naar Lissabon
 • Fietsvakantie Portugal: fietsen langs de zuidwestkust van Portugal
 • Fietsvakantie Spanje: Catalonië en Aragon
 • Fietsen in Spanje én Portugal; fietsen van Évora naar Sevilla. Bezoek Sawadee.nl
Sawadee banner single groepsreizen


Natuurlijk Reizen

NatuurlijkReizen.nl | Deze reisorganisatie voor reizen waar ‘natuur’ centraal staat heeft een aantal single fietsvakanties in het reisaanbod. Naast actieve reizen op de fiets bieden ze vooral wandelvakanties aan.

Natuurlijk Reizen logo

De fietsreizen gaan onder andere naar Duitsland (het Zwarte Woud), Engeland (fietsen rond Kent) en er is ook een fietsvakantie op Ibiza door Griekenland & Macedonië. Het gaat hier absoluut niet om dating-vakanties, en ook niet-singles zijn van harte welkom. Ze afficheren zich wel echt als single-reizen aanbieder.

De wandelvakanties van NRtravel (hun alternatieve naam) van dit moment onder andere naar Tsjechië (wandelen door het Boheemse Woud), Bulgarije, Spanje (Andalusië), Duitsland (wandelen over bv de Eifelsteig). Bij Natuurlijk Reizen kun je ook individuele fietsvakanties boeken. Je leest er meer over op deze pagina. Bekijk het aanbod op NatuurlijkReizen.nl

TUI Fietsvakanties

TUI Reizen | TUI heeft een aantal single reizen, waaronder een beperkt aantal fietsvakanties.

Tui logo

Deze vinden allemaal plaats in Nederland; in het verleden was er nog een groepsreis in Griekenland, maar die is kennelijk uit het aanbod verdwenen.

De huidige opties zijn de volgende, maar check zeker de website want er komen er ongetwijfeld weer meer bij de komende jaren:

 • 5-daagse singlereis fietsen in Valkenburg & Maastricht
 • 5-daagse singlereis fietsen in de Brabantse Kempen
 • 5-daagse fietsreis langs Friese Hanzesteden
 • 5-daagse singlereis fietsen door Bourgondisch Brabant. Bezoek TUI.nl
TUI banner


Hoe ziet een dag van een Single Fietsvakantie er uit?

Bij een single fietsvakantie fiets je soms van hotel naar hotel, maar er zijn ook reizen waarbij je vanuit een vaste accommodatie elke dag een andere dagtocht fietst. Of je met de groep de hele dag samen op fietst is niet altijd zeker. Dikwijls zijn er verschillen in tempo en/of vormen er subgroepjes. Vaak wordt er in elk geval wel samen gegeten.

Bestudeer het precieze dagprogramma per reisorganisatie; vaak staat dit goed uitgelegd op de website, zodat je precies weet hoe jouw singlereis en uit gaat zien. Bij fietsvakanties in heuvelachtig landschap staat vaak ook het niveau aangegeven. Niet elke single reis is geschikt voor net beginnende fietsers. Als je gaat MTB-en is het zaak dat je bekende bent met de werking van een mountainbike.

Geen Datingreizen

Let op: single reizen zijn geen datingreizen. Lang niet alle deelnemers zijn op zoek naar liefde/dates/een relatie of iets in die geest. Veel deelnemers vinden het leuk om met een groep op pad te gaan, soms omdat ze niemand hebben om mee op reis te gaan (alle vrienden hebben gezinnen, partner is niet reislustig et cetera). Houd hier rekening mee in de benadering van je reisgenoten.

Weinig Aanbieders van Single Fietsvakanties

Met voorlopig 5 reisorganisaties is het aanbod van fietsvakanties voor singles en alleengaanden vooralsnog nogal beperkt. Nu fietsvakanties steeds populairder worden verandert dit hopelijk. De pagina krijgt een update als er nieuwe aanbieders bijkomen; een tip is altijd welkom. Gaat je voorkeur uit naar fietsen / MTB-en maar is een single wandelvakantie ook een optie? Dan kun je eens kijken bij Djoser, 360explore of SNP Natuurreizen.

groep op single fietsvakantie
fietsvakanties voor singles: in kleine groepjes of grotere reisgezelschappen

Ervaringen met Singlereizen

Ben jij al eens op single-reis geweest? (dit hoeft niet per sé een fietsreis geweest te zijn). Dan ben ik erg benieuwd naar je ervaringen. Als je hier onder een korte review of ervaring achterlaat waardeer ik dat zeer! Noem ook de organisatie met wie je mee bent geweest. Hoe waren de dagafstanden (mits van toepassing) en hoe werd er omgegaan met niveau-verschil?

Overige Reissoorten

Tot slot: op Bradly.nl, een website gespecialiseerd in single reizen vind je ook reisorganisaties voor zon-vakanties voor singles, verre groepsreizen, tennis en andere sportreizen voor singles en tal van andere varianten. Zo kun je ook op wintersport of gaan duiken; het aanbod is groot tegenwoordig. Singlereizen zitten namelijk al jaren niet meer in het verdomhoekje, en met nieuwe organisaties als Crusj en Villavibes is deze reisvorm zelfs hip geworden

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie