Fietsvakantie in Polen

Fietsen in Polen is misschien niet het eerste idee dat in je opkomt als je een nieuwe fietsreis gaat plannen. Toch is het best een geschikt land voor een fietsvakantie! Polen is na de val van de muur actief bezig geweest met het binnenhalen van toeristen. Ook de fietstoeristen zijn niet vergeten.

Reisorganisaties voor een Fietsvakantie in Polen

Wilt u graag fietsen in Polen, maar de organisatie en overnachtingen overlaten aan een reisorganisatie? Dan is er keuze te over. Diverse goede reisorganisaties bieden fietsvakanties in Polen aan, over zowel populaire als minder bekende fietsroutes. Ik zet een aantal organisaties op een rij, met daarachter een kleine greep uit hun Poolse bestemmingen:

  • Djoser.nl | Djoser heeft een 9-daagse fiets-groepsreis door Polen. ‘Twee prachtige oude steden (Warschau en Krakau) met daartussen een land vol wijngaarden, kastelen en slaperige dorpjes: dat zijn de ingrediënten voor een fietsreis in Polen.’
  • Mozaiek Reizen | Fietsen van Praag naar Krakau, Fietsvakantie langs de rivier de Dunajec (ook met kinderen) in de Tatra, fietsen langs de rivier Wisla van Krakau naar Warschau, fietsvakantie langs de meren van Mazurië.
  • SNP Natuurreizen | Polen – Mazurië, 9-daagse fietsvakantie in Polen. ‘Het mooiste waterland van Europa’
  • OAD Reizen | Fietsvakantie langs de Baltische kust. Fietsen door de Hanzestad Gdánsk en bezoek het grootste middeleeuwse kasteel van Europa. Słowinski Nationaal park.

Fietsroutes in en naar Polen

  1. IJzeren Gordijn Fietsroute voert ook langs stukken van de Poolse grens
  2. Krakow – Moravia – Wenen Greenway, Groene route van Krakow naar Wenen
  3. Oostzeekust fietsroute in Polen
  4. Amber Trail, Pomerania trail, Oder River Trail, een drietal lange afstands greenways waar het goed fietsen is
  5. Euroradweg R1 voert onderweg naar St Petersburg door Polen
  6. Van Kettler Verlag: Fietsen door het Masuren-meren gebied en door Zuid-Polen.
fietsen in Polen
op fietsvakantie naar Polen betekent hier en daar fietsen langs prachtige landschappen

Voor meer informatie over fietsen in Polen kunt u terecht op de FietsvakantieWiki. Djoser Fietsvakanties heeft een groepsreis door Polen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad