Cycletours

Cycletours is een reisbureau gespecialiseerd in verschillende type fietsvakanties. Ze organiseren zowel groepsreizen, individuele fietsreizen als kampeervakanties voor families. Daarnaast bieden ze wielervakanties aan.

Cycletours fietsvakanties logo

Bij Cycletours kun je bovendien ook een plekje in hun fietsbussen met fietsvervoer boeken. Ze hebben diverse bestemmingen binnen Europa; met name Frankrijk kent veel uitstap-plaatsen.

De Cycletours fietsbus is perfect voor fietsliefhebbers die hun eigen route willen volgen. Bezoek Cycletours.nl.


De fietsvakanties van Cycletours

Deze reisaanbieder heeft vier verschillende soorten vakanties:

  • Familiereizen voor fietsers met kinderen
  • Levensgenieters: Fietsreizen, voornamelijk in Europa
  • Globetrotters: Avontuurlijke fietsvakanties buiten Europa
  • Wielrenvakanties: (groeps)reizen voor wielrenners
  • Fiets-vaarvakanties: Overdag fietsen en ’s nachts verblijven aan boord van een meereizend schip. Lees meer over fietscruises.

Je kunt uw eigen fiets meenemen of ter plaatse een fiets huren, zowel hybride fietsen als racefietsen zijn beschikbaar. De zwaarte van de fietstochten wordt aangegeven met een cijfer van 1 tot 8. Dit is belangrijk om te overwegen bij het boeken van een reis. Een fietsreis met zwaarte 8 kan bijvoorbeeld inhouden dat je 140 km per dag door bergachtig terrein fietst, wat voor de meeste fietsers een grote uitdaging is. Op de website vind je per reis het dagprogramma. Het is aan te raden goed voorbereid te zijn bij actieve vakanties om onaangename verrassingen te voorkomen.

Enkele aantal bestemmingen van de Cycletours fietsvakanties:

Cycletours vakanties voor wielrenners

Naast gewone fietsvakanties met een trekkingfiets of e-bike biedt Cycletours als een van de weinige reisorganisaties ook wielren-vakanties aan, zowel individueel als in groepsverband. Bekijk de reizen voor wielrenners hier. Ik licht er graag 2 voorbeelden uit:

Cycletours Fietsbus

Wil je zelf je route uitstippelen en niet met een reisorganisatie op pad? Dan zijn de fietsbussen van Cycletours ideaal. Jij zit in een ruime comfortabele touringcar, en je ijzeren ros hangt samen met andere trekkingfietsen in de aanhanger achter de bus,.

Ze rijden ’s nachts, zodat je in de ochtend met de hele dag nog voor je op je bestemming aankomt. De fietsbus kent verschillende bestemmingen in met name Frankrijk, Italie en Spanje, op plaatsen die goed aansluiten op de bekende(re) fietsroutes van bijvoorbeeld Paul Benjaminse of de Europafietsers.

Ook zijn er enkel uitstap-plaatsen in Tsjechie, Slovenië en Zweden. Een retourtje met de fietsbus kost wel een paar honderd euro. Ik vind het het waard, zeker gezien het gemak ten opzichte van bijvoorbeeld de trein of het vliegtuig. Wel moet je eventuele voordragers demonteren, dat is weer wat minder prettig. Je leest er hier meer over. Je vindt het actuele aanbod op cycletours.nl/fietsbussen.

Contact met Cycletours

Cycletours Fietsvakanties
Gyroscoopweg 104
1042AX Amsterdam
openingstijden: maandag t/m vrijdag 9:00 – 17:00.
website: www.cycletours.nl
e-mail adres: info@cycletours.nl
telefoonnummer: 020 – 5218 400

Alternatieve Reisorganisaties

Heb je de fietsvakanties van Cycletours bekeken en maar niet gevonden wat je zocht? Goede alternatieven met een breed aanbod aan fietsreizen en -arrangementen zijn SNP Fietsvakanties, Fital Fietsvakanties en Eigenwijze Reizen. Het volledige overzicht aan reisorganisaties die op deze site staan vind je hier.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad