LF Kustroute: foto’s van deze mooie fietsvakantie langs de kust

Onlangs fietste ik de LF Kustroute, en deel op deze pagina graag een aantal foto’s. De fietsroute is een lange-afstand fietsroute van ruim 600 kilometer tussen Cadzand-Bad en Bad Nieuweschans. De LF Kustroute is onderdeel van de internationale EuroVelo 12.

LF Kustroute Icoon

Je fietst zowel langs de Noordzeekust als de Waddenkust. De route is goed te combineren met uitstapjes naar de Waddeneilanden. De route is zeer goed bewegwijzerd, maar er is ook een leuk fietsgidsje van de LF Kustroute beschikbaar met wat extra informatie en hoogtepunten onderweg.

Ik heb de volledige route gekampeerd en dat ging uitstekend, maar er zijn ook meer dan genoeg hotels en B&B’s te vinden onderweg. Hotels vind je via Booking.com, of bekijk de pagina over Overnachten tijdens een Fietsvakantie voor meer mogelijkheden, zoals Vrienden op de Fiets. Om campings te vinden kan ik de app Archies Campings van harte aanbevelen. Op de officiële website van de route, lfkustroute.nl, vind je ook veel bruikbare informatie.

LF Kustroute: 3de van de vernieuwde LF-Routes

De LF Kustroute is na de LF Maasroute en de LF Zuiderzeeroute de derde nieuwe LF-route. Naderhand is de LF Waterlinieroute daar nog bij gekomen. Er zouden er nog meer komen maar het afgelopen jaar is er helaas geen nieuwe LF-fietsroute uitgebracht, Ik hoop dat er snel meer volgen want ze bevallen mij prima, en lenen zich uitstekend voor een korte fietsvakantie in eigen land.

overzichtskaart van de LF Kustroute
overzichtskaart van de LF Kustroute

Foto’s van de LF Kustroute

Onderweg maak ik altijd een hoop foto’s, waarvan ik ’s avonds op de camping weer een groot deel verwijder. Op deze website heb ik geen reisverslag geplaatst, maar alleen foto’s. Voor een uitgebreidere beschrijving kun je terecht op de site fietsvakanties.net.

Cadzand-Bad
Nabij Cadzand-Bad 
LF Kustroute

Fietsen langs de Nederlandse Kust betekent fietsen met de wind door de haren. Soms wind mee, soms wind tegen, maar altijd ‘proef’ je het heerlijke kustgevoel – lfkustroute.nl

Vlissingen
Vlissingen

Oosterscheldekering
Oosterscheldekering, waar je geen wind tegen moet hebben
camping fietsvakantie LF Kustroute
Op een van de rustige campings
In de buurt van Ouddorp
In de buurt van Ouddorp
Goedereede
Goedereede
Maasvlakte
Maasvlakte
Voor Den Haag
Voor Den Haag
Duingebied
Duingebied
Zandvoort
Zandvoort
LF Kustroute in de buurt van Bergen aan Zee
In de buurt van Bergen aan Zee
Santos travelmaster
Fraaie bospaadjes
Bij Den Helder
Bij Den Helder
Harlingen
Harlingen
Fietspad langs de zee bij Moddergat
Nabij Moddergat
Pieterburen langs LF Kustroute
Pieterburen, met een leuke camping waar ik helaas niet heb overnacht. Wist je dat je het Pieterpad ook kunt fietsen?
Camping Bierum
Camping in Bierum, zo’n 40 kilometer voor het eindpunt van de LF Kustroute: Bad Nieuweschans

Hopelijk geven bovenstaande foto’s een indruk van deze mooie fietsroute, en heb je misschien zelf zin gekregen deze te gaan rijden. Mocht je de LF Kustroute al gefietst hebben vind ik het leuk als je jouw ervaringen wilt delen met de lezers van deze site. Je kunt onderaan dit bericht een comment achterlatende, of stuur een reisverslagje in via de contactpagina.

Korte Fietsvakanties in Nederland

Wil je graag op fietsvakantie in Nederland maar is 600 kilometer wat te veel van het goede? Kijk dan eens op de fietsarrangementen pagina voor korte fietsvakanties van 3 a 5 dagen in eigen land. Hierbij slaap je in hotels, zijn ontbijt en diner vaak inclusief en wordt de bagage meestal vervoerd. Ideaal voor ‘beginnende’ vakantiefietsers. Al raad ik bovenstaande route absoluut aan!

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie