Meravigliosa Umbria

Op fietsvakantie in Umbrië: dat doet u met de reisorganisatie Meravigliosa Umbria.Zij organiseren al sinds 2000 diverse fietsvakanties (en wandelvakanties) in deze tot de verbeelding sprekende Italiaanse regio.

Meravigliosa Umbria

Het vriendelijk glooiende landschap maakt Umbrië een fijne bestemming voor een (culinaire) fietsreis. Tel daar dan de authentieke Italiaanse dorpjes en de Italiaanse wijnen nog bij op.

In Umbrië wordt weliswaar minder ge-vakantiefietst dan bijvoorbeeld Toscane, maar ook dat heeft een voordeel. Umbria is minder aangetast door het massa-toerisme. Bekijk de actuele fietsvakantie in Umbrië van Meravigliosa Umbria.

Bella Italia: op Fietsvakantie in Umbrië 

Op de website vindt u alle reizen die op dit moment te boeken zijn. Om een indruk te geven heb ik er al een aantal uitgepikt om hier op fietsvakantiepagina.nl te vermelden. Zo krijgt u een indruk van wat Meravigliosa Umbria zoal te bieden heeft:

  • Umbrië Ontdekken: een 8- of 10-daagse fietstocht in Umbrië. Een ontdekkingstocht door de regio, met een perfecte combinatie van kunst, natuur en cultuur. Met onder andere Assisi, Spoleto, Montefalco, Bevagna en natuurlijk Perugia. Bekijk deze fietsvakantie
  • Middeleeuwse dorpen en een fascinerend meer: 5 of 7-daagse fietsreis. De routes volgen grotendeels rustige landwegen en fietspaden. Met o.a. het meer van Trasimeno, de Toscaanse Etruskische stad Chiusi en natuurlijk Assisi. Bekijk deze fietsvakantie
  • De Schatten van een Groene Vallei: er zijn 2 versies van deze reis; de gewone en de ‘slow’ variant. Deze recreatieve fietstocht door de ‘Valle Umbra’ omvat onder meer Montefalco, Bevagna, Torgiano en Perugia. Bekijk deze fietsvakantie
  • Op de website vindt u nog een aantal reizen, waaronder ook een wielervakantie voor racefiets
fietsvakantie in Umbrië: Isola Maggiore
Op fietsvakantie in Umbrië, bijvoorbeeld naar het Isola Maggiore

Wandelvakanties in Umbrië

Naast fietsvakanties biedt deze reisorganisatie ook wandelreizen in Umbrië aan. Een voorbeeld is de ‘Middeleeuws Umbrië wandelreis’, van Assisi naar Spoleto. U overnacht in prima hotels; een leuk alternatief als eens een keer niet wilt fietsen. Net als bij veel andere vakanties zijn de lengte van de wandelreis en dagafstanden te bespreken met Meravigliosa Umbria. 

Tot slot kunt u via hen ook leuke activiteiten doen zoals wijnproeven (Italië staat bekend om haar wijnen), paragilden, truffels zoeken en kookworkshops. Voor de echte Italiaanse ervaring!

Contact met Meravigliosa Umbria

Meravigliosa Umbria
website: www.meravigliosaumbria.com
e-mail: info@meravigliosaumbria.com
telefoonnummer: +39 346 3254167 of +41 (0)79 2457505
skypen via: petra.de.lind.van.wijngaarden

Wij organiseren wij wandelreizen, fietsvakanties, wandelen langs de pelgrimsroute de ‘Weg van Franciscus’ en leuke dagtochten en activiteiten zoals kooklessen in de prachtige regio Umbrië – Meravigliosa Umbria

Alternatieve Reisorganisaties voor een fietsvakantie in Umbrië

Hebt u ondanks het ruime aanbod van Meravigliosa Umbria toch niet dié fietsreis kunnen vinden die u zoekt? Er zijn meer reisorganisaties die fietsreizen in deze Italiaanse regio aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens bij SNP Natuureizen, Eigen-Wijze Reizen en Sawadee.

Er is op deze website ook een aparte pagina over fietsen in Italië, waar u ook over andere (fiets)regio’s in dit fantastische land kunt lezen. Denk aan de Veneto (vond ik persoonlijk wat saai), Le Marche, Toscane en voor de geoefende fietsers die de bergen niet schuwen de Dolomieten en Apennijnen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad