Bus Fietsvakanties

Voor wie graag buiten Nederland wil fietsen maar niet het vliegtuig wil pakken zijn bus fietsvakanties een interessante optie. Fitál Reizen is een bekende reisorganisatie die dit soort reizen aanbiedt,t maar er zijn er meer. Bij eentje kun je zelfs alleen je fiets meenemen de bus in en zelf je route uitstippelen.

Fietsvakanties per bus: individueel, als groepsreis of alleen het vervoer

Fietsvakanties per bus bieden de mogelijkheid om uw fiets mee te nemen naar bestemmingen over de hele wereld zonder het gedoe van het navigeren door luchthavens en het huren van fietsen. Of u nu zelfstandig een reis organiseert of via een touroperator, reizigers kunnen kiezen tussen individuele fietstochten of groepsexcursies.

Mijn ervaring is dat dit type vakantie uitstekend is. Ik heb talrijke fietstochten gemaakt met de bus naar bestemmingen in Frankrijk en Slovenië, waar ik alleen of met een kleine groep op verkenning kon gaan.

Fital bus fietsvakanties banner

Als u geïnteresseerd bent in een avontuurlijke vakantie, zijn er organisaties die busvervoer verzorgen naar pittoreske bestemmingen waar u op de fiets op verkenning gaat. Zo biedt de bekende reisorganisatie OAD Reizen zowel groeps- als individuele fietsvakanties aan.

Fietstochten per bus zijn een geweldige manier om Europa te zien. U kunt naar meerdere landen in Europa reizen, waaronder Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk en Denemarken. We zullen nu kijken naar de voordelen van een fietsvakantie per bus met verschillende reisorganisaties.

Welke reisorganisaties zijn er voor fietsvakanties met de bus

Hieronder volgt een lijst van bedrijven die begeleide fietstochten aanbieden per bus. U kunt een fietsvakantie met de bus boeken via de website van de reisorganisatie:

  • OAD (Duitsland, Oostenrijk, Italië)
  • Fitál (Nederland, Italië, Frankrijk, Groot-Brittannië)
  • Cycle Tours (Frankrijk)
  • Dalstra (De grootste aanbieder)
  • ECKTIV (Nederland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk, Italië, Duitsland)
  • Effeweg (Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk)

Reisorganisatie OAD

OAD Reizen, een touroperator gespecialiseerd in busfietsvakanties. Bij OAD kunt u kiezen uit individuele of groepsreizen in landen als Duitsland, Oostenrijk en Italië. En omdat de overnachtingen al voor u geboekt zijn, kunt u zich concentreren op het genieten van de reis. Bekijk dus snel de bus fietsvakanties van OAD en begin vandaag nog met het plannen van uw volgende avontuur. Bezoek de Website van OAD Reizen.

Eigenwijze Reizen banner

Fietsvakanties met Fitál

Heeft u ooit Europa per fiets willen verkennen? Zoek niet verder dan Fitál Reizen, die fietsvakanties aanbiedt in Nederland, Italië, Frankrijk en Groot-Brittannië. Neem gewoon uw favoriete fiets of e-bike gratis mee in de fietskar terwijl u met de bus reist. En met een fietsgids bij elke vakantie, kunt u ervoor kiezen om in uw eigen tempo te gaan of met een groep te rijden.

Met een gemiddelde afstand van 50 km per dag is er genoeg tijd om musea en bezienswaardigheden te bekijken of te genieten van een ontspannen drankje in een café. Mis deze unieke fietsvakanties niet – kijk vandaag nog bij de vakantiespecialist Fitál Reizen

De FietsBusvakantie van Fitál Vakanties is er voor iedereen die lekker onbezorgd en goed verzorgd met een TopClass touringcar met fietstrailer op vakantie wil.

Cycle Tours (ook allen vervoer)

Als u op zoek bent naar een fietsvakantie in Frankrijk, zoek dan niet verder dan Cycle Tours. Samen met hun fietspendelbus bieden zij in samenwerking met Sawadee Fietsreizen zowel individuele als groepstours aan.

U kunt uw eigen fiets of e-bike meenemen, maar ook huren bij Cycle Tours. De opties voor deze vakanties zijn eindeloos – kies voor een meer ontspannen route, of daag uzelf uit met een sportieve route. Wat uw voorkeur ook is, Cycle Tours heeft de perfecte fietsvakantie voor u. Vergeet niet te kijken naar de verschillende moeilijkheidsgraden om de route te vinden die het beste bij uw niveau past. Ervaar de schoonheid van Frankrijk en kijk eens op de website van Sawadee.

Bij CycleTours.nl heeft u de mogelijkheid om een enkele busreis te boeken of een retour. De fietsbus biedt een flexibele manier van reizen, met verschillende uitstap- en opstapplaatsen. Ik heb bijvoorbeeld ooit Cycle Tours gebruikt om van Bled terug naar Nederland te reizen, en later weer vanuit Villach. Als u geïnteresseerd bent, kunt u hun website bekijken op CycleTours.nl

De fietsbus is de ideale manier om met uw eigen fiets of e-bike op fietsvakantie te gaan in het buitenland. De uitstap-plaatsen zijn meestal op rustige plekken. – CycleTours

Dalstra Reizen

Dalstra Reizen biedt de oplossing voor uw fietsvakantie. Als grootste aanbieder van fietsvakanties per bus laat Dalstra uw vervoerszorgen achter zich en gaat u volledig op in de ervaring. Met bestemmingen variërend van Duitsland tot Kroatië en Luxemburg is er voor iedere fietser wel wat te vinden.

En met de speciale comfortbus van Dalstra, uitgerust met een aanhanger voor fietsen, kunnen zelfs elektrische fietsers meegenieten. Bekijk het aanbod van Dalstra Reizen en begin vandaag nog met het plannen van uw droomfietsvakantie

SNP banner

De reis wordt met een comfort class touringcar uitgevoerd waarbij uw eigen fiets in een luxe fietstrailer wordt vervoerd. Ter plaatse verblijft u in prima hotels en zijn de fietsroutes voor u uitgestippeld. – Dalstra Reizen

Fietsvakanties ECKTIV

ECKTIV biedt een unieke en gemakkelijke manier om van een fietsvakantie te genieten. Met alle overnachtingen en vervoer voor u geregeld, hoeft u zich alleen maar zorgen te maken over het genieten van de rit.

Kies uit bestemmingen in Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Nederland, Duitsland en Frankrijk. Maar ook naar Tirol, Toscane en het Pietserspad het Pieterpad. Gedurende de dag zijn ECKTIV’s bus en personeel slechts een telefoontje verwijderd voor het geval u hulp nodig heeft. Dus waarom probeert u ECKTIV niet eens voor uw volgende fietsvakantie? Het wordt zeker de reis van uw leven.

Effeweg Fietsvakanties

Effeweg Fietsvakanties biedt de perfecte oplossing voor fervente fietsers. Met Effeweg kunt u uw fiets meenemen in de bus naar bestemmingen in Duitsland, Oostenrijk en Frankrijk. Of, als u dat liever wilt, biedt Effeweg ook fietsverhuur en begeleide groepsexcursies.

Of u nu alleen of met een gids op ontdekking wilt gaan, Effeweg maakt het makkelijk om een onvergetelijke fietsvakantie te plannen. Kijk op hun website voor meer informatie en beschikbare tochten. Mis de kans niet om de wereld te zien vanuit het zadel van uw fiets met Effeweg Fietsvakanties.

. Sportief en gezellig, maar wel met routes die voor iedere fietser met een normale conditie en gezondheid mogelijk zijn. – Effeweg

Fietsvakanties per Bus

Fietsvakanties met de bus worden steeds populairder en bieden reizigers een meer probleemloze manier om op hun bestemming te komen, zonder dat ze hun eigen auto hoeven mee te nemen of zich zorgen hoeven te maken.

Fietsvakanties zijn een geweldige manier om bezienswaardigheden te bekijken en tegelijkertijd actief bezig te zijn. U kunt door verschillende dorpen en natuurlandschappen rijden en onderweg alle bezienswaardigheden bekijken. U heeft de mogelijkheid om tijdens uw fietsvakantie alleen of met een gids per bus een route te verkennen.

Bus fietsvakanties

De voordelen van fietsvakanties met de bus

Er zijn genoeg redenen om te gaan voor een fietsvakantie met bus. Fietsvakanties met de bus zorgen er dus voor dat u een vrijere vakantie kunt hebben. Het is gemakkelijk om de bus te nemen als u route van tevoren te weten. Dit maakt reizen zowel goedkoop als gemakkelijk. 

Als u op fietsvakantie gaat, kunt u een uitgestippelde route volgen of de route van de reisorganisatie. Als er dan onderweg bezienswaardigheden zijn die u wilt zien, heeft u alle vrijheid om dat te doen, zolang u maar terug bent bij de bus voordat die weer vertrekt. Soms zijn overnachtingsmogelijkheden ook al geregeld.

Een groter gebied bekijken

Een fietsvakantie is een perfecte manier om veel te zien. De meeste touroperators hebben vaste routes, maar u heeft altijd de vrijheid om zelf op verkenning te gaan als u dat wilt. En terwijl u geniet van de frisse lucht, krijgt u natuurlijk ook wat beweging!

Een reisorganisatie heeft soms ook excursies te bieden. U kunt op uw eigen houtje alle bezienswaardigheden bezoeken, maar u kunt ook met de excursies meegaan. Het is altijd mogelijk om op uw eigen tempo te fietsen. Soms zijn de overnachtingen wel geboekt door de reisorganisatie. Hierbij is meestal rekening gehouden met elk tempo fietsen, waardoor u niet hoeft te haasten. Toch liever niet met de bus? Kijk dan ook eens bij de Fietsvakanties van ANWB en Eigen-Wijze Reizen.

Vervoer naar de bestemming

Als u op fietsvakantie gaat, is een van de voordelen dat u uw fiets mee kunt nemen in de bus. Deze bussen hebben vaak een trailer waar uw fietsen en e-bikes in vervoerd kunnen worden. In de bus zelf kunt u comfortabel en veilig reizen naar de locatie.

Een groot voordeel van fietstochten is het ontbreken van omvangrijke bagage. Bussen hebben meestal een gewichtslimiet voor bagage, meestal van 20-30 kg. Dit betekent dat u uw spullen gemakkelijk kunt meenemen in de bus, zonder extra kosten of gedoe. En omdat u uw eigen bagage van en naar uw accommodatie moet dragen, is licht reizen gemakkelijker en comfortabeler. Bekijk ook de pagina over fietsvervoer.

Milieuvriendelijk reizen met de bus

Bent u bezorgd over de impact op het milieu? Een oplossing is een fietsvakantie met de bus. Niet alleen elimineert dit de koolstofuitstoot van het reizen per auto of vliegtuig, maar het maakt ook uitgebreidere reizen mogelijk. In plaats van u te beperken tot één locatie, kunt u met een fietsvakantie per bus meerdere bestemmingen bezoeken op een milieuvriendelijke manier.

En omdat u het rijden aan een professional overlaat, kunt u ontspannen en ten volle van uw vakantie genieten zonder u zorgen te maken over navigatie of verkeer. Dus waarom niet een fietsvakantie per bus overwegen voor uw volgende vakantie?

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad