FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Ligurië: Fietsen lans de Bloemenriviera

Capitool reisgids magazine De Smaak van Italië

Win een capitool reisgids van Ligurië
Doe mee en maak kans op een van 5 prachtige reisgidsen van het Capitool t.w.v. € 24,99 over de regio Ligurië en haar rivièra’s. www.desmaakvanitalie.nl

Langs de Riviera di Ponente in Ligurië loopt sinds enkele jaren een 24 kilometer lang fietspad. en daar zijn de locals – en wij! – maar wat blij mee. Deze weg tussen Ospedaletti en Imperia leidt je namelijk langs historische dorpjes, mediterrane planten en ruwe rotspartijen, met op de achtergrond de azuurblauwe zee en wuivende palmbomen. Met welke snelheid je het pad ook aflegt, op de (race)fiets of al wandelend, de route is een feestje voor al je zintuigen.

Giro in biciEens liep er alleen een spoorlijn en een autoweg langs de kust tussen Ospedaletti (nabij San Remo) en San Lorenzo al Mare, totdat iemand met het lumineuze idee kwam om het spoor te verleggen en op deze schitterende plek een fiets- annex wandelpad aan te leggen. Sinds 2010 hoef je niet meer de auto of de trein te pakken om van het ene kustplaatsje bij het andere te komen, maar kun je je verplaatsen per fiets, rolschaats, paard, te voet of al joggend. Ver weg van het gemotoriseerde verkeer. Het fietspad voert langs panoramische plekken en historische dorpen, waar je even kunt bijkomen in een van de gezellige barretjes. Terwijl je de weg aflegt, komt zo nu en dan de geur van mediterrane beplanting, oleanders, bougainvilles en dan weer rozemarijn je tegemoet.

Op de meeste plekken is het strand vrij toegankelijk en kun je zo van je fiets stappen om een verfrissende duik in de zee te nemen.
Vanaf het beginpunt in de badplaats Ospedaletti fietst zelfs de luie vakantieganger in een mum van tijd naar San Remo, de stad van de palmbomen, en Bussana met haar fijne zandstranden. Na Bussana wordt je blik gevangen door het fort Arma di Taggia en de met olijfbomen bezaaide heuvels. Aangekomen bij het plaatsje Riva Ligure loopt het fietspad lichtjes omhoog en dwars door het dorp. De weg wordt hier geflankeerd door huizen, moestuinen en bloemen Smaak_ed2_COVER_LRen gaat verder naar Santo Stefano, dat je kunt herkennen aan de imposante Torre Saracena, die verheven boven de zee ligt. Het meest spectaculaire stuk van de route vind je bij San Lorenzo al Mare. Hier wordt de kustlijn wilder en minder toegankelijk. Overal om je heen zijn agaveplanten zo hoog als bomen.

Meer weten over deze route, wat je moet zien, waar je lekker eet en fijn overnacht? Je leest er alles over in de nieuwste editie van De Smaak van Italië!

 

1 Reactie op Ligurië: Fietsen lans de Bloemenriviera

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl