FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Fietsen langs de Donau

Donaufietspad (Nederlandse uitgave) van Bikeline 

De Donaufietsroute van Passau naar Wenen is tot ver over de grenzen van Oostenrijk populair en dat is terecht. Het rivierlandschap leent zich uitstekend voor een heerlijke fietsvakantie. U volgt de oevers van de Donau. Stijgingen komen er niet aan te pas en de infrastructuur is perfect. Het grootste gedeelte van de Donaufietsroute loopt over voormalige jaagpaden die inmiddels zijn verhard en uitsluitend voor fietsers zijn gereserveerd. Van verkeer heeft u hier geen last; voor jeugdige fietsers een belangrijk aspect. De Donau-fietsroute is geschikt voor de hele familie. In de beperkte gevallen dat er geen fietspaden aanwezig zijn (op ongeveer 20% van de totale route) maakt u gebruik van rustige landwegen. Het zijn deze uitstekende omstandigheden die fietsen langs de Donau tot een geslaagde en overgetelijke vakantie maken.

Het afwisselende landschap draagt ook zijn steentje bij: steile berghellingen, het uitzicht op de rivier, de bossen en velden, wijnranken, leuke dorpjes, kastelen en kloosters. Bij bijna elke etappe heeft u de keus tussen de linker-of de rechteroever.

In deze boeken vindt u alle noodzakelijke informatie voor uw fietsvakantie: exacte kaarten, zorgvuldige routebeschrijvingen, bezienswaardigheden, zeer vele overnachtingsmogelijkheden en wetenswaardigheden over land en cultuur.

Deze fietsgids en andere interessanten boeken en kaarten over fietsen langs de Donau kunt u vinden in de Fietsvakantiewinkel.

Duitsland Donauradweg 1 Donaueschingen-Passau Bikeline
Oostenrijk Donauradweg 2 Passau-Wien Bikeline
Hongarije Donauradweg 3 Wien-Budapest Bikeline
Duitsland Altmuhlradweg Rothenburg-Kelheim Bikeline
Duitsland Deutsche Limesradweg 2 Bikeline
Duitsland Donau – Allgau Radatlas Bikeline
Duitsland Donau – Bodenseeradweg Bikeline
Duitsland Funf Flusse Bikeline
Duitsland Nieder Bayern Radatlas Bikeline
Duitsland Romantische Strasse Bikeline
Duitsland Via Claudia Augusta Bikeline
Oostenrijk Ennsradweg Radstadt-Enns Bikeline
Oostenrijk Mostviertel Radatlas Bikeline
Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl