Pieterpad Fietsen: Arrangementen met Hotelovernachtingen

Het Pieterpad fietsen, het kan! Het onder hikers en wandel-fanaten populaire Pieterpad heeft namelijk een leuke variant voor fietsers: het Fietserpad.

Het is mogelijk om het Pieterpad te verkennen per fiets en vrijwel dezelfde route te volgen als de wandelaars. Het Fietserpad volgt over het algemeen de wandelroute tussen Pieterburen in het Noorden en de Sint-Pietersberg in Maastricht in het Zuiden.

Pieterpad fietsen kaart
overzichtskaart van het vernieuwde Fietserpad. © Elmar Uitgeverij

Deze route biedt fietsers de gelegenheid om de prachtige omgeving te ervaren en de uitdagingen aan te gaan die het pad te bieden heeft. Of je nu op twee wielen of te voet gaat, het Pieterpad en het Fietserpad bieden beide een unieke mogelijkheid om het land vanuit een ander perspectief te zien en te genieten van de natuurlijke schoonheid die ons land te bieden heeft.

Dit artikel biedt niet alleen informatie, maar bevat ook een overzicht van arrangementen voor het fietsen van het Pieterpad.

Indien je ervoor kiest om het Pieterpad per fiets te volgen, zul je het moeten doen zonder de bewegwijzering waar wandelaars wel van kunnen profiteren. In dat geval raad ik ten zeerste de fietsgids ‘Fietsen langs het Pieterpad’ van Ad Snelderwaard aan.

Deze gids zal je van onschatbare waarde zijn. De gids is te koop bij de Fietsvakantiewinkel

Je vindt in de gids kaarten van de 515 kilometer tellende route, maar ook fietsknooppunten. Als je een navigatie-systeem gebruikt kun je de bij de gids horende GPS-tracks downloaden.

Pieterpad Fietsen: Arrangementen met Hotelovernachtingen

Toen ik me een weg baande over het Pieterpad, kwam ik talloze fietsers tegen die met hun camper of caravan het traject deels fietsend en deels rijdend aflegden. Maar stel je voor, je wilt alleen maar fietsen en verblijven in gezellige hotels en gezellige B&B’s. Geen zorgen, er zijn genoeg mogelijkheden voor jou!

Zoveel reisorganisaties hebben de trend opgemerkt dat het Pieterpad / Fietserpad een hotspot is geworden voor fietsliefhebbers. Ze hebben speciale arrangementen bedacht waarbij je overnachtingen vooraf zijn geregeld. Soms is zelfs het ontbijt en diner inbegrepen. Het is net als een menukaart, veel is mogelijk! De afstanden kunnen ook verschillen, afhankelijk van het arrangement.

Dus hier is een handig overzichtje dat ik voor je heb samengesteld van al die gemakkelijke arrangementen langs het Pieterpad, speciaal voor de fietsfanaten:

Misschien wi je eerst meer weten over de genoemde reisorganisaties; elk heeft een eigen pagina op deze website. Klik door en kom meer te weten over SNP FietsvakantiesFietsrelaxANWB fietsvakanties en Fital Fietsvakanties

Routegids Fietsen langs het Pieterpad

Wil je zelf op avontuur? Dat kan zeker! Je kunt je eigen hotels boeken, Vrienden op de Fiets inschakelen of gewoon lekker kamperen. Langs het Pieterpad zijn er genoeg campings te vinden. Ik heb het hele Pieterpad met mijn tent afgelegd en hoefde zelden van de route af te wijken.

fietsen langs het Pieterpad

Maar wacht, er is meer! Uitgeverij Elmar heeft een gloednieuwe editie uitgebracht van de fietsgids “Fietsen langs het Pieterpad“. Ze noemen het ook wel “vernieuwde versie van het Fietserpad”. De route wijkt iets af van het pad uit 1998. In de gids wordt de afstand van 515 kilometer beschreven, in tegenstelling tot de oorspronkelijke 574 kilometer van het Fietserpad. De gids neemt je mee van noord naar zuid, maar je kunt natuurlijk net zo goed het Pieterpad achterstevoren fietsen. Flexibiliteit, mensen!

Nu, laten we het even hebben over de gids zelf. Hij is behoorlijk uitgebreid en een tikkeltje groter en zwaarder dan de typische fietsgidsen met ringband die je gewend bent. Maar maak je geen zorgen, ik denk dat hij net in je vertrouwde Ortlieb Stuurtas past. En als dat niet lukt, dan gooi je hem gewoon in een fietstas achterop. Probleem opgelost!

In de gids “Fietsen Langs het Pieterpad”, geschreven door Ad Snelderwaard, vind je niet alleen kaarten, maar ook uitgebreide informatie over de route, bezienswaardigheden en natuurverschijnselen. En alsof dat nog niet genoeg is, kun je na aanschaf van de gids ook de GPS-tracks downloaden. Hoe praktisch is dat

rusten op bankje tijden het pieterpad fietsen
Het Pieterpad fietsen leverde mij mooie plaatjes op

Dus, of je nu van Pieterburen naar De Pietersberg fietst of andersom, deze gids komt altijd van pas. Al is het alleen maar voor de leuke weetjes onderweg. Fietsen langs het Pieterpad wordt een avontuur waar je nog lang over zult napraten. De routegids koop je bij De Fietsvakantiewinkel.

Andere fietsroutes op wegwijzers
Als je het Pieterpad fietst kruis je diverse andere fietsroutes en wandelpaden

Reisorganisaties voor een fietsvakantie langs het Pieterpad

Tot slot

De officiele website van het Pieterpad (bedoeld voor wandelaars) is www.pieterpad.nl. Mocht je deze geweldige route gaan fietsen of wandelen; veel plezier en goede tocht gewenst! Ik vind het echt een aanrader, al heb ik hem alleen gelopen tot nu toe. Mocht ik het Pieterpad gaan fietsen zal ik er een reis- en fotoverslag van plaatsen op deze site.

Pieterpad fietsen door het bos
Zeer diverse landschappen
Heide
Heide, dit pad kom je alleen als je het Pieterpad wandelt.
Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie