Premie zorgt voor meer Elektrische fietsen, en die fietsen zorgen voor een beter humeur

trek500plusElektrische fietsen worden in Nederland volop ingezet om de automobilist te overtuigen en over te stappen op de E-bike. In de regio Arnhem-Nijmegen werd de aanschaf van 650 e-bikes door werknemers voor 30% gesubsidieerd, wat resulteerde in fors hogere e-bike-aankoop en gebruik, met een beter humeur tot gevolg.

Maar liefst 62 procent van de elektrisch ondersteunde fietsers kochten de fiets aan naar aanleiding van de subsidieregeling. Waar deze fietsers voor de start allemaal met de auto pendelden, was dit achteraf nog maar 6 procent.

Ook in de regio Twente zijn er bemoedigende resultaten opgemeten. 457 deelnemers kregen een belastingsvoordeel van 300 euro. Meer dan de helft laat gemiddeld drie dagen per week de wagen staan om op 26 minuten gemiddeld 10,5 kilometer af te leggen.

De tevredenheid bij de fietsers ligt hoog: Bijna iedereen is (zeer) tevreden over de aankoop en zou een aankoop zelf aanraden aan collega’s. De tevredenheidsfactoren zijn een vlottere mobiliteit, een betere gezondheid en een beter humeur.

Bron: Fietsen.123

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie