Vlak fietsen door het ruige Zwarte Woud

Het Zwarte Woud is een populaire vakantiebestemming voor actieve toeristen. Het gebied is ideaal terrein om te wandelen, mountainbiken of wielrennen. Er worden dan ook diverse actieve vakanties naar deze hoek van Duitsland georganiseerd. Anders dan wat veel mensen denken, is dit gebied niet alleen geschikt voor fanatieke wielrenners met klimgenen. Ook als recreatieve fietser die in Duitsland wilt fietsen kun je hier namelijk heerlijk op pad, als je de juiste fietsroutes volgt.

Het Zwarte Woud

Het Zwarte woud ligt in het zuidwesten van Duitsland, vlakbij Zwitserland en Frankrijk. De Romeinen noemden dit gebied Silva Nigra – het zwarte woud. Zij vonden dit gebied namelijk onheilspellend en ondoordringbaar, door de dichte bebossing van hoge naaldbomen. Ook nu heeft het gebied, met de uitgestrekte dennenbossen, weilanden, bergwanden en bergmeren, nog iets mystieks. Het is in ieder geval een prachtige omgeving om doorheen te fietsen en ondertussen te fantaseren over kabouters, feeën en andere sprookjesachtige wezens. Dat kan op een gewone tourfiets, maar ook met een elektrische fiets. De meeste hotels bieden de mogelijkheid om deze op te laden.

Fital Reizen organiseert diverse fietsreizen door deze regio, die allemaal geschikt zijn voor de regelmatige fietser met een normale basisconditie. Af en toe zult u een glooiing in het landschap tegenkomen, maar verwacht geen Alpe d’Huez-achtige klims! Tijdens dit soort georganiseerd vakanties fietst u van hotel naar hotel. Om de bagage hoeft u zich geen zorgen te maken: die wordt achter u aangebracht. Fiets langs de Rijn op de grens van Duitsland en Zwitserland, geniet van de prachtige vergezichten over bergen, dalen en meren en proef natuurlijk ook even van de Schwarzwalder Kirschtorte, de specialiteit van deze streek!

Maar, ook als u liever zelf uw vakantie plant is het goed mogelijk om de steile stukken te vermijden. Kijk bijvoorbeeld naar de Südschwarzwaldroute. Dit is een kwaliteitsfietsroute van de Allgemeiner Deutscher Fahrrad-Club met vier sterren. Dat betekent dat u hier geniet van de natuur, gezellige dorpjes en bijzondere landschappen.

De lengte van de complete route is 240 kilometer. Hij voert langs Bazel en Freiburg, een landschap met bergen, veengebieden, bergweiden, oude vakwerkhuisjes en het natuurgebied in Petite Camargue in Frankrijk. Sinds het voorjaar van 2012 slingert er nog een relatief vlakke fietsroute door het Zwarte Woud: de 260 kilometer lange Naturpark-Radweg in het noorden van het gebied. Deze fietsroute voert volledig door het grootste natuurpark van Duitsland en is eenvoudig op te delen in diverse etappes.

Meer informatie over fietsen in Duitsland vindt u op de Duitsland-pagina. Daar vindt u ook andere fietsroutes, reisorganisaties en info over het verkeer in Duitsland.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie