Wereldrecord Elektrisch fietsen

gijssteversebikeGijs Stevers (25) uit Eindhoven heeft een tocht van meer dan 22.000 kilometer afgelegd op een elektrische Gazelle-fiets. Hiermee vestigde Stevers een officieus wereldrecord: de langste afstand afgelegd op een elektrische fiets ooit. Stevers, die met zijn onderneming aandacht vroeg voor het gebruik van duurzame energie, werd gesponsord door Gazelle.

Gijs Stevers fietste van de Noordkaap (Noorwegen) naar Kaap de Goede Hoop (Zuid-Afrika) en begon zijn avontuur op 12 april 2012. Tien maanden en gemiddeld 70 kilometer per dag later, kwam Stevers op 15 februari aan.

De aangepaste elektrische Gazelle van Gijs Stevers is voorzien van 24 versnellingen, twee accu’s en een extra krachtige motor in het voorwiel. Ook is de fiets uitgerust met een speciaal zadel, een vlinderstuur, stevigere spaken in het achterwiel en een extra sterke voorvork.

De accu’s brengen Stevers tot wel 300 kilometer ver. Geen overbodige luxe, want de avonturier overbrugde regelmatig ook afstanden van boven de tweehonderd kilometer op een dag. Met twee snelladers laadde hij zijn accu’s binnen drie uur weer volledig op. Alleen in Ethiopië en Soedan was het volgens Stevers soms lastig om ‘elektriciteit te vinden’.

De Gazelle hield zich op de – soms ruige – Afrikaanse wegen uitstekend. Geen noemenswaardige problemen met de fiets, en gedurende de hele reis zelfs maar twee lekke banden.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie