Supersnelle Elektrische fiets ontwikkeld door Koga

kogaebike35kmperuurKoga heeft een elektrische fiets ontwikkeld die trapondersteuning biedt tot 35 km/u. De fiets is volledig zelf ontwikkeld op basis van de ION technologie van Accell.

Voor een e-bike die trapondersteuning heeft tot 35 km/uur geldt de verplichte typegoedkeuring en dus zal de fiets voorzien worden van de in Nederland noodzakelijke blauwe kentekenregistratie. Wat betreft de Nederlandse verkeersregels dient de gebruiker dezelfde regels te volgen die gelden voor snorfietsen. Helmgebruik is niet verplicht maar Koga zal in haar informatievoorziening wel aanbevelen om een fietshelm te dragen.

Koga laat weten dat ze dit concept al twee jaar geleden geïntroduceerd hebben in Zwitserland. Daarmee is veel ervaring opgebouwd bij gebruik onder zware omstandigheden. Daaruit kwam onder andere naar voren dat de combinatie van een trapondersteuning tot 35 km/u en een batterij-inhoud van 500 Wh de fietser voldoende power en actieradius biedt. De E-Xtension-S is voorzien van schijfremmen voor een optimale remcontrole.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie