Trentino timmert al fietsend aan de weg

trentino1In de Italiaanse regio Trentino komen de mediterrane sfeer en de invloeden van de Alpen samen. Het milde klimaat mengt zich met de frisse berglucht van de Dolomieten en rondom de meren schittert vaak de zon.  In Trentino is alles aanwezig voor een ontspannen én sportieve fietsvakantie. Er zijn namelijk maar liefst 400 km fietspaden, die voor een groot gedeelte ook zeer geschikt zijn voor een mooie tocht voor beginners of families met kinderen.

Met het prachtige landschap, de vriendelijkheid van de inwoners en de vele gemarkeerde routes wordt de fietser aan alle kanten verwend. In alle toeristische oorden kunnen fietsen en mountainbikes worden gehuurd, onderhouden of gerepareerd. En er zijn ook scholen om de rijtechniek voor mountainbikes te leren om zo goed voorbereid te zijn voor de tochten door de bergen. Voor het samenstellen van een complete fietsvakantie werken accommodaties, scholen en fietsverhuurders samen om een uitstekende service te garanderen. De hotels bieden verschillende extra’s, zoals informatiemateriaal, ontbijt met energiedrankjes, het eventueel verzorgen van een lunchpakket, opbergruimte, een kleine werkplaats, een wasplaats voor fietsen en nog meer.

Met de naam ‘Family in Trentino’ staan de fietspaden aangeduid waarlangs speciale faciliteiten voor kinderen en gezinnen te vinden zijn. Aan elk pad is één van de drie moeilijksgraden toegekend. Met de kleur groen worden paden aangegeven die goed te fietsen zijn met kinderen onder de 12 jaar, geel staat voor licht glooiende routes waarvoor iets meer fietservaring is vereist en rood zijn de paden die worden afgeraden met kinderen te fietsen vanwege de aanzienlijke hoogteverschillen, die behoorlijk veel inspanning vergen en om behendigheid vragen.

Het totale netwerk van fietspaden bestaat uit 11 lijnen door de valleien van Trentino: Valle dell’Adige, Valsugana, Val di Fiemme en Fassa, Valle del Primiero, Basso Sarca, Valle dei Laghi, Val Rendena, Val del Chiese, Valle di Ledro, Val di Sole e Alta Val di Non. De langste is de route door het Adige-dal. De 89 kilometer door de wijngaarden vormen een veilige verbinding tussen de Alpen en de Po-vlakte. Daarnaast wordt er continu geïnvesteerd in nieuwe fietspaden.

De streek Valsugana en Lagorai maakt vanaf de zomer deel uit van Movelo, de Europese keten van kwalitatieve elektrische fiets-verhuur. Movelo omvat 80 toeristische gebieden en een internationaal aanbod van ruim 5.000 elektrische fietsen. In Valsugana en Lagorai komen diverse verhuur- en oplaad punten om zo de beschikbaarheid van e-bike’s en accu’s te garanderen.  Naast een reeks aan accommodaties die aan dit project deelnemen zijn ook alle VVV kantoren van Valsugana voorzien van een oplaadstation om zo het wisselen van de accu’s nog eenvoudiger te maken.

Meer informatie: www.visittrentino.it / Bron: Go Cycling

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie