Mountainbiken in Noord-Italië

Fietsen in Trentino, Noord-Italië, is in opmars. Van alles wordt er aan gedaan om van Trentino een fietsparadijs te maken. Ook op Mountainbike-gebied is er hard gewerkt in Trentino. Maar liefst drie speciale routes voor mountainbikers, Dolomiti Brenta Bike, Dolomiti Lagorai Bike en Mountain & Garda Bike, zijn mtb-pareltjes van formaat.

De route Dolomiti di Brenta Bike is een netwerk van paden rond het Natuurpark Adamello Brenta en biedt daarmee aan mountainbikers de mogelijkheid dit beschermde gebied te verkennen. De natuur wisselt zich af in de verschillende valleien die doorkruist worden; de vallei Giudicarie, Comano, Val Rendena, Val di Sole, Val di Non en het hoogplateau Paganella. Totaal 233 km voor de cracks, en ruim 130 km voor de minder geoefende mtb-er. In beide gevallen gaat het om onverharde, maar veilige wegen die perfect worden aangegeven.

De route Dolomiti Lagorai Bike is ongeveer duizend kilometer lang en geheel weg van het asfalt. De route voert door bossen en grasweiden, langs alpenmeertjes en door twee natuurparken (Monte Corno en Paneveggio Pale di San Martino). Het gebied ligt in het oostelijke gedeelte van Trentino en bestrijkt de valleien Valsugana, Val di Fiemme en Val di Fassa.

De routenetwerkvan Mountain & Garda Bike voert door een mooie en opvallend afwisselende natuur die zich ook prima leent voor veel andere buitensporten. Het circuit telt 220 kilometer, waarvan dehelft over onverharde wegen, met een hoogteverschil van in totaal 10.000 meter. Ononderbroken loopt de route langs steile rotsen en waterspiegels en is het klimmen en dalen over steile en glooiende paden. Ondertussen genietend van het landschap van Garda Trentino, van de Monte Bondone, de Valle dei Laghi, de Monte Baldo, Tremalzo en de Valle di Ledro.

Meer informatie: www.visittrentino.it / Bron: GoCycling. Zie ook de pagina over Fietsen in Italie voor alternatieve bestemmingen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie