Wat wordt de Fietsroute van het Jaar 2014?

sud-ouest angleterre 557De Pirinexus, Tour de Manche, het Valsuganapad en de Vennbahn zijn genomineerd voor de Fietsroute van het Jaar 2014. Op vrijdag 28 februari, aan de vooravond van de tiende Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI, reikt de jury de trofee uit aan de winnaar.

Tijdens een bijeenkomst in Amsterdam bij De Vakantiefietser, specialist op het gebied van trekkingbikes, werden de genomineerden gepresenteerd. Alle vier routes zijn door testfietsers nagefietst en getoetst aan criteria als bewegwijzering, belevingswaarde en voorzieningen. Een belangrijk criterium is verder dat het om een nieuw of onlangs ingrijpend vernieuwd traject gaat.

Pirinexus

De Pirinexus in Catalonië is een ronde van 350 km aan de Spaanse en Franse kant van de Pyreneeën. Fietsen door een land in een land, en ook nog eens grensoverschrijdend. Ongeveer een kwart van de kilometers worden aan de Franse kant van de Pyreneeën gefietst.

Tour de Manche

Ook de Tour de Manche is grensoverschrijdend. Al doe je dat niet fietsend, maar varend. De route loopt rond Het Kanaal door delen van Frankrijk en Engeland.

Vennbahn

De Vennbahn is een route over een voormalige spoorlijn tussen Aken en Troisvierges, en doet maar liefst drie landen op het 80km lange traject: Duitsland, België en Luxemburg. Over een spoorlijntracé fietsen is ontspannen en vrijwel zonder klimmen, maar door de mooie omgeving wordt het toch niet saai.

Valsugana

Het 80 kilometer lange Valsuganapad in Trentino blijft binnen de – Italiaanse – landsgrenzen. Ook hier weinig stijgingen, mooie omgeving en onverwacht goede fietsvoorzieningen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie