GummySeal, tovermiddel voor de fietser

gummysealEen fietsband die zichzelf repareert. Een illusie? Nee, niet volgens de 70-jarige Anton Kruitwagen uit Deurne. Hij ontwikkelde een goedje dat je preventief in de band spuit. Rij je onverhoopt door een spijker, dan gaat het gat vanzelf weer dicht.

GummySeal heet het middel, een doorontwikkelde variant van de TyreSeal die Kruitwagen samen met collega Patric van Pinxteren sinds een jaar op de markt brengt voor auto- en truckbanden. Voordat het spul ook in een fietsband werkte, moest Kruitwagen er flink aan sleutelen. De druk in een fietsband is immers anders dan die in een autoband. En juist de druk zorgt ervoor dat de kleine rubberdeeltjes uit de GummySeal in het gat gedrukt worden zodat het lek weer dicht gaat.

De Brabantse ondernemers brengen hun anti-lek voor fietsbanden nog voor het nieuwe fietsseizoen op de markt. Daar moeten ze concurreren met spuitbussen die gaten dichten, en met speciale banden die ook zeggen lekkages tegen te gaan. Met negen miljoen lekke banden per jaar, is de markt groot genoeg, denken de 2 die beweren dat hun goedje als enige preventief werkt, het rubber niet aantast en ook nog milieuvriendelijk is.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

1 gedachte over “GummySeal, tovermiddel voor de fietser”

Plaats een reactie