Fietsen in de Aveyron in Frankrijk

laplaine

Wie droomt er niet van? Iedere fietser heeft wel eens gehoord van de prachtige fietstochten in het zuiden van Frankrijk. Van het mooie weer, de leuke weggetjes. Camping La Plaine in Saint Parthem in de Franse Aveyron biedt vanaf zomer 2014 een groeps-fietsarrangement aan. Lekker in de buitenlucht eten, slapen en een wijntje drinken. De camping is van Nederlandse eigenaren die zelf gek zijn van fietsen en wandelen.

De Aveyron

De Aveyron is een prachtige, nog niet door het massatoerisme ontdekte streek met een gematigd klimaat en een dicht wegennet, zodat er tientallen routes mogelijk zijn zonder op drukke doorgaande wegen te komen. Erg aantrekkelijk voor vakantiefietsers die willen gaan fietsen in Frankrijk.

Hoewel de streek geen cols van naam kent, zoals een Alpe d’Huez of een Tourmalet, zijn er voldoende mogelijkheden om te klimmen. De bergen gaan tot ongeveer 1000 meter hoogte en bieden voor iedereen een gevarieerde tocht. Klimt u liever niet al te veel, dan is dat ook mogelijk. Langs de camping lopen verschillende fietsroutes, zoals de Midden Frankrijkroute, een route naar Santiago de Compostella en een rondrit van 700 kilometer door de Aveyron.

Het arrangement

U verblijft met uw groep op de eenvoudige twee sterren camping in een volledig ingerichte luxe 6-persoons De Waard-tent. Er zijn vier van deze tenten beschikbaar, dus er is plaats voor groepen tot 24 personen.  De tenten staan bij elkaar op een apart veld, waar u ook de auto’s kwijt kunt. Tussen de tenten hangt een groot evenementendak waaronder u gezellig samen kunt napraten over de tocht.

U profiteert van alle faciliteiten op de camping zoals het verwarmde zwembad, de tennisbaan, de bar en het terras en gratis WIFI. Het ontbijtbuffet met verse croissants en voldoende koffie en thee wordt verzorgd, evenals een 3 of 4-gangenmenu in de avond. De keuken is een gezonde mix tussen Franse en Nederlandse gerechten en één keer in de week is de traditionele pizza-avond. Uw lunchpakket maakt u ’s ochtends klaar om ’s middags te nuttigen.

De camping

Camping La Plaine ligt in Saint Parthem, en wordt gerund door Ruud Roozendaal en Leida Vaandering. Inmiddels die website helaas offline.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie