Slim 8Rlicht is achterlicht, remlicht, alarmlicht, diefstalalarm en meer

8Rlicht_2Tijdens hun afstuderen bij SallandElectronics in Zwolle hebben 4 studenten van hogeschool Windesheim een slim fietsachterlicht ontwikkeld: het 8Rlicht. De makers van het 8Rlicht proberen nu genoeg geld bij elkaar te krijgen om daadwerkelijk tot productie over te gaan. Op Kickstarter.com kunt u hen daarbij helpen.

Het 8Rlicht is behalve een achterlicht voor op de fiets, ook een remlicht, een actieve reflector, een zijlichtje en een waarschuwingsbord. Zo bestaat de mogelijkheid om boodschappen in het 8Rlicht te tonen, bijvoorbeeld ‘Kind voorop’, ‘Ik ben doof’, of een eigen tekst. Als je onverhoopt valt, ben je dankzij het 8Rlicht dat geluid- en lichtsignalen geeft, beter zichtbaar voor het overige verkeer.

De veiligheidsfuncties zijn ook bruikbaar zonder smartphone en in te stellen via een ingebouwd menu. Met de ingebouwde Bluetooth verbinding en de bijbehorende app kan een fiets snel gevonden worden in een drukke fietsenstalling. Ook zit er een anti-diefstal alarm in het 8Rlicht.

Hoewel het idee van het 8Rlicht in een behoefte lijkt te voorzien, wordt het nog niet gemaakt. Via kickstarter proberen de bedenkers van het 8Rlicht voldoende geld op te halen om het echt op de markt te kunnen brengen. Kickstarter is een website waar mensen het project met betrekkelijk weinig risico kunnen steunen door alvast een 8Rlicht te kopen. Als onvoldoende mensen het project steunen houd iedereen zijn geld en anders krijgen ze de bestelde achterlichten thuisgestuurd. De deadline voor de kickstarter is 29 november.

Meer informatie over het 8Rlicht: www.8rlicht.nl. De makers van 8Rlicht (zonder enig risico) helpen het 8Rlicht te produceren, kan op Kickstarter.com.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie