De mooiste fietsroutes in de Ardennen

1 Luxemburg_444x305

Het ruige bergachtige gebied van de Ardennen is ideaal voor fietsliefhebbers. Er zijn diverse fietsroutes uitgezet: pittige klimtochten, vlakke fietspaden, en langeafstandroutes. Fietsen in de Ardennen is voor iedereen weggelegd. Wanneer je op zoek bent naar de perfecte omgeving voor een fijne fietsvakantie is dit gebied de perfecte oplossing. In dit artikel een aantal mooie fietsroutes voor je op een rij.

Vennbahn

De langeafstandsroute de Vennbahn is uitgeroepen tot dé fietsroute van 2014. Met haar 125 kilometer afstand en trajecten door Luxemburg, Duitsland en België is het een hele bijzondere groenrijke fietsroute. Je fietst het grootste deel door het natuurrijke gebied in België.

De Vennbahnroute is gemakkelijk te fietsen binnen twee of drie dagen, maar is voor de echte sportieveling natuurlijk ook binnen één dag te doen. Om optimaal te genieten van de prachtige omgeving is het aan te raden om onderweg een slaapplaats te regelen.

Klimmetjes rondom Spa en Malmedy

Veel mensen kiezen ervoor om naar de Ardennen te gaan, omdat het een ruig gebied is. Er zijn veel hoogteverschillen, waardoor fietsen een grote uitdaging wordt voor zowel mountainbikers als wielrenners. Rondom plaatsen als Spa, Malmedy en Trois-Ponts zijn er klimmetjes te vinden van wel 20%. Bekende klimmetjes in de Ardennen zijn onder andere de Stockeu en La Rosiere. Deze zijn uiterst populair onder fietsers in België.

Rondom de stad Spa zijn genoeg prachtige en uitdagende routes te vinden, waardoor je vaak aan een weekje vakantie nog steeds niet genoeg hebt. Je zult zien dat je zelfs in zo’n tijdsbestek geen enkel klimmetje voor een tweede keer hoeft te doen.

1 Malmedy_444x296

Ravelroutes

Ook wanneer je niet per se heuvels wilt beklimmen met je stalen ros, dan bieden de Ardennen nog genoeg ander fietsplezier. Door het hele Ardennengebied liggen RAVeLs: jaagpaden en oude spoorbanen die omgeturnd zijn tot fietspaden. In Namen aan de Maas komen alle sporen samen.

De bruggen waar ooit een spoorlijn over heen liep zijn nu routes geworden voor fietsers, wandelaars en natuurliefhebbers. De paden zijn breed en bieden de fietser ultiem fietsplezier in een bosrijke omgeving.

Bronnen:
Klimroutes
Stip Reizen
Climbfinder.com/nl
RAVeL

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie