Barcelona: een prachtstad om op de fiets te ontdekken

fietsen in barcelona

Barcelona is een prachtige stad om een paar dagen te vertoeven. Een originele manier om de Spaanse stad te verkennen is per fiets. Barcelona is namelijk een echte fietsstad; Er zijn tientallen fietsverhuurbedrijven, een leenfietssysteem, er zijn diverse rondtours te maken, met of zonder gids, en er zijn zelfs speciale fietspaden aangelegd. Je voelt je als Nederlander al gauw thuis wanneer je op de fiets door de stad rijdt.

Fietspaden in Barcelona

Inmiddels ligt er maar liefst 120 kilometer aan fietspaden in de stad. De gemeente is van plan om het nog verder uit te breiden naar 200 kilometer, omdat het aantal fietsers ieder jaar blijft stijgen. Voornamelijk toeristen verkiezen de fiets boven andere vormen van openbaar vervoer. De beste routes om te fietsen liggen in populaire toeristenwijken, zoals La Barceloneta, El Raval, El Born en de Gotische wijk. Je kijkt je ogen uit: Al fietsend is overal prachtige Spaanse cultuur te zien, in zowel de gebouwen als de mensen. Of proef de Spaanse kust vanaf de fiets.

bicing barcelona

Bicing Barcelona

Bicing is het fietsproject van de Gemeente Barcelona. Dit leenfietsysteem is eenvoudig en betaalbaar voor iedereen. Voor slechts 46 euro per jaar mag je gebruik maken van de populaire en herkenbare rood-witte fietsen. Je hebt 30 minuten om je te verplaatsen met de fiets van het ene naar het andere punt.

Wanneer je hier overheen komt, moet je extra betalen, maar wanneer je de tijd bijhoudt moet dit geen enkel probleem zijn. Moet je bijvoorbeeld verder fietsen? Stap dan na een half uur af en pak een andere rood-witte fiets om het volgende half uur te fietsen enzovoort.

De fietsen van dit project vind je onder andere bij diverse metrostations. Het project is niet per se voor toeristen bedoeld, maar je kunt er absoluut gebruik van maken. Het is meer ontstaan om mensen uit de stad te motiveren om de fiets te pakken in plaats van het openbaar vervoer.

Fiets huren in Barcelona & Fietstours

Barcelona kent tientallen winkels die fietsen verhuren. Baja Bikes, Bornbike, Orange Monkey Tours en El Ciclo zijn enkele populaire fietsverhuren. Vaak kun je bij deze verhuurbedrijven ook een tour boeken met een gids. Dat is zeker aan te raden, aangezien gidsen je van alles over de stad zullen vertellen wat je meestal niet terug vindt in boekjes of op internet.

Bronnen:
Fietsen huren – Baja Bikes
Fiets project – Bicing Barcelona
Vliegtickets Barcelona

Elders fietsen in Spanje? Lees ook de pagina over fietsvakanties in Spanje. Naast steden kent het land schitterende natuur en prima fietsgebieden.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie