Green Deal Fiets moet meer mensen uit de auto op de fiets krijgen

Fietsen is niet alleen gezond en goed voor het milieu, de fiets inzetten voor woon-werkverkeer zorgt ook voor een betere doorstroming op de weg. Zeker nu met de elektrische fiets langere afstanden afgelegd kunnen worden. Tijd dus voor actie om meer mensen uit de auto op de fiets te krijgen.

In 2022 moeten 20% meer Nederlanders de fiets naar het werk pakken. Dat is de inzet van de Green Deal Fiets die het ministerie van Infrastructuur en Milieu samen met RAI, BOVAG, ANWB, Fietsersbond en Natuur en Milieu heeft ondertekend. De Green Deal Fiets bevat verschillende acties die fietsgebruik in woon-werkverkeer stimuleren als duurzaam alternatief voor de auto.

Om de groei te stimuleren wordt onder meer ingezet op de uitbreiding van snelfietsroutes, de stimulering van Park en Bike, ondersteuning van bedrijven die het fietsen naar het werk willen introduceren, inzet om (elektrische) fietsen onderdeel uit te laten maken van lease-arrangementen en pilots gebaseerd op bewonersinitiatieven. De Green Deal Fiets loopt tot en met 2015.

De kracht van deze Green Deal is dat het partijen bij elkaar brengt en aanzet tot actie zodat de fiets een steeds aantrekkelijker alternatief wordt voor de auto.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie