2012: 53 bekeuringsmogelijkheden voor fietsers

In 2012 zijn de meeste verkeersboetes ook voor fietsers flink verhoogd.  De website fietsen.123.nl publiceerde een overzicht van alle overtredingen en boetebedragen, die u als fietser in 2012 te wachten kunnen staan. De laagste bekeuring bedraagt € 30 en de hoogste maar liefst € 130.

Eisen aan de bestuurder

Net als voor automobilisten geldt voor fietsers een alcoholverbod. Geen alcohol in het verkeer, dus ook niet als fietser. De boete voor het onder invloed fietsen is 130 euro. Weigert u in een dronken bui ook nog eens te blazen, dan kost dat 85 euro.

Eisen aan de fiets

Ontbreekt het uw fiets aan goede reflectoren, dan kan een ijverige agent u zomaar 30 euro boete opleggen. Slechte remmen kosten 45 euro, als de trappers niet goed vastzitten, kost u dat (gesteld dat u dan wel kunt fietsen) 85 euro.

Verkeersregels

Als u door rood rijdt, kost dat met een beetje pech zomaar 85 euro. Ook als u geen voorrang verleend als u dat wel zou moeten doen, kost dat 45 (een bus) tot 130 euro (blinde, uitstappende passagiers van een bus of tram). Ook het niet stoppen voor een zebrapad is 130 euro waard. Net zo veel als de boete voor fietsen op de snelweg, maar in dat geval gaat het bedrag waarschijnlijker van je nalatenschap af.

Fietsparkeren

Tot slot: stal je je fiets waar dat niet mag of waar hij in de weg staat voor medeweggebruikers, dan kost dat, als je te traceren bent, 30 euro.

De hele lijst met alle 53 boetemogelijkheden is te lezen op fietsen.123.nl.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

1 gedachte over “2012: 53 bekeuringsmogelijkheden voor fietsers”

Plaats een reactie