De leukste fietsroute van de wereld

leukste fietsroute

De leukste fietsroute van de wereld doet Moskou en Napels aan, doorkruist Canada, Amerika en Marokko en loopt onder andere langs de Tafelberg.

Maar het mooiste is dat iedereen de route kan fietsen. Zonder Nederland te verlaten. Op de komende Fiets en Wandelbeurs, op 11 en 12 februari in de Amsterdam RAI, geeft auteur en journalist Flip van Doorn lezingen over deze unieke route onder de noemer ‘Fietsen Rond de Wereld – In Nederland’. De gids is te bestellen bij de Fietsvakantiewinkel.

Van Doorns routegids voert fietsers langs de meest verrassende plekken in Nederland die buitenlandse plaatsnamen dragen. Ooit geweten dat Bombay in Groningen ligt en Siberië in Drenthe? Of dat Moskou en Petersburg letterlijk op een steenworp afstand van elkaar liggen in Friesland? Zelfs de Hel ligt op fietsafstand.

In zijn fietsgids staan ruim 1750 kilometers route beschreven. Al peddelend passeer je bijna tweehonderd plekken in Nederland die een buitenlandse connectie hebben. En dit is nog maar deel één. In de loop van 2012 verschijnt de tweede gids, met een route die de zuidelijke helft van Nederland doorkruist. Begin- en eindpunt van beide routes is heel toepasselijk Hotel De Wereld in Wageningen.

De Fiets en Wandelbeurs is de grootste beurs in Nederland voor fietsers en wandelaars. Het lezingen- en workshopprogramma van dit evenement omvat maar liefst zestig sprekers. Daarnaast presenteren ruim 450 commerciële exposanten hun producten en arrangementen aan het publiek: van wandelgidsen tot de nieuwste trekkingbikes en van avontuurlijke reizen in China tot dagtochtjes in Limburg.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie