Steeds meer vraag naar gezins-fietsvakanties

Fietsvakanties in Europa blijven onverminderd populair onder Nederlanders. Naast stellen, treden ook steeds meer gezinnen in het zadel voor een sportieve vakantie. Reden genoeg voor fietsvakantie-specialist Mecklenburger Radtour om het aanbod van fietsvakanties in Duitsland voor gezinnen verder uit te breiden in 2012. Dankzij de zes gouden tips voor een geslaagde fietsvakantie met het hele gezin, ga je perfect voorbereid op reis.

Gezinsroutes

De gezinsroutes van Mecklenburger Radtour onderscheiden zich van de reguliere fietstours in het aantal kilometer dat per dag wordt afgelegd en het aantal stops. Zo fiets je bij de gezinstrajecten maximaal 25 km per dag. Omdat kinderen behoefte hebben aan vermaak en afleiding, vind je op deze routes extra veel bezienswaardigheden en attracties. Bij de nieuwe gezinsroute op het Duitse schiereiland Usedom zijn onder andere de entreegelden voor het spectaculaire aquarium ‘Ozeaneum’ (Stralsund), het exotische ‘Tropenhaus’ (Bansin) en de vlinderboerderij in Trassenheide inbegrepen.

Inbegrepen

Bij de nieuwe rondrit in het Noord-Duitse Schleswig-Holstein is o.a. de entree voor het belevenispark ‘Hansa-Park’ inbegrepen, Duitslands enige belevenispark aan zee. Voor 2012 biedt Mecklenburger Radtour een tiental fietstrajecten in Duitsland voor gezinnen.

Kinderfietsen huren

Vanzelfsprekend biedt Mecklenburger Radtour de mogelijkheid om kinderfietsen te huren van uitstekende kwaliteit (keuze uit 20, 24 en 26 inch). Voor de allerkleinsten zijn er kinderzitjes beschikbaar. Niet geheel onbelangrijk: dankzij de bagagetransportservice hoef je tijdens het fietsen alleen een dag-rugzak mee te nemen. Bij aankomst in het hotel staat de hoofdbagage al klaar. De familiereizen van Mecklenburger Radtour variëren van 5 tot 8 dagen.

Mecklenburger Radtour onthult de gouden tips

Het is altijd spannend wanneer je voor het eerst op fietsvakantie gaat met kinderen. Om klassieke ‘fouten’ te beperken geeft de Duitse fietsvakantie-specialist zes gouden tips:

  1. Zorg ervoor dat kinderen altijd een passende helm en fiets hebben
  2. Test in Nederland of de fietsen daadwerkelijk geschikt zijn voor de kinderen (bij gebruik eigen fiets)
  3. Test voor de reis hoe lang de kinderen kunnen fietsen en welke maximale afstand zij zonder problemen af kunnen leggen
  4. Neem altijd een setje schone kleding en badkleding mee bij ieder fietstraject
  5. Een E.H.B.O. reissetje mag niet ontbreken bij een fietstocht
  6. Plan voldoende pauzes in om uit te rusten en voldoende te eten en drinken.

Ook op dit weblog werden al veel tips gegeven voor een geslaagde fietsvakantie met kinderen, bijvoorbeeld hier en hier.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie