Vijftig dagfietsroutes in Erzgebirge gebundeld

Het Erzgebirge, gelegen in Saksen ten westen van Dresden, heeft vijftig dagroutes voor fietsers uitgezet. Volop afwisseling: bossen, rotspartijen, kastelen, romantische dorpen en historische plaatsen als Annaberg-Buchholz en de zilverstad Freiberg. De routes staan beschreven in een handig boekje.

De dagroutes zijn onderverdeeld in thema’s: klassiek (voor toerfietsers), sportief (voor mountainbikers) en elektrische (voor e-Bikers). Het boekje ‘Zweirad-Liebe Erzgebirge’ is aan te vragen via www.erzgebirge-tourismus.de.

Erzgebirge: Kaart met hoogteprofiel

De uitgezette dagroutes variëren van 15 tot circa 60 km. In veel gevallen fiets je een rondje,  zodat je eindigt bij het startpunt. Per etappe is een kaart en het hoogteprofiel aangegeven. Hoewel de naam Erzgebirge anders doet vermoeden kennen veel routes een vrij glooiend verloop. Ook zijn er vlakke fietsroutes door rivierdalen, waaronder het dal van de Mulde.

Tjsechië

De toppen van het Erzgebirge (ruim 1.000 m) lopen langs de grens met Tsjechië, maar de hoogte loopt vanuit het Saksisch laagland langzaam op. Wie een route kiest vanaf de toppen op de grens en in zuidelijke richting fietst, krijgt het verval van het gebergte als steuntje in de rug. Ook mountainbikers komen aan hun trekken: diverse tracks dragen het predicaat ‘kippenvelspitsen’.

Reisbestemming Erzgebirge

Een fiets meenemen is niet noodzakelijk, want op diverse adressen zijn goede toerfietsen, mountbainbikes en e-bikes te huur. Voor wie een trektocht wil maken, is er bagagevervoer mogelijk. Meer reisinformatie, waaronder bezienswaardigheden als de Saksische Zilverstraat , plaatsen als Annaberg-Buchholz, Chemnitz, Freiberg, Oberwiesenthal en Zwickau, musea, kastelen en evenementen staan op op de website, die grotendeels ook in het Nederlands vertaald is.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie