Milieuvriendelijke vakantie: met de nachttrein naar uw bestemming en daar fietsen

Eco-hotels en milieukeurmerken: duurzaam reizen was nog nooit zo populair. Toch is het – zelfs binnen Europa – vaak de reis zelf die zorgt voor een hoge, milieuonvriendelijke CO2-uitstoot. City Night Line biedt reizigers een duurzaam alternatief. De nachttrein van Deutsche Bahn rijdt vanaf Amsterdam, Arnhem en Utrecht naar verschillende Europese steden en bespaart per reis 75% CO2 uitstoot ten opzichte van reizen per auto. Wie tijdens de vakantie op de fiets van A naar B reist, reist bovendien dubbel duurzaam.

Met City Night Line reis je ’s nachts comfortabel en milieuvriendelijk naar Berlijn, Hamburg, Kopenhagen of München. Om ook op de plaats van bestemming duurzaam en op eigen tempo stad en land te kunnen verkennen, biedt City Night Line reizigers de mogelijkheid om eigen fietsen mee te nemen. In München kunnen fietsliefhebbers bijvoorbeeld een fietstocht langs de Isar maken, weg van de drukte van stad. Ook Hamburg biedt talrijke fietspaden langs de Alster, bijvoorbeeld over de Elbe-bruggen of naar de omliggende regio. In Berlijn is een dagtocht naar Potsdam of een sightseeing-tour langs de vele historische hoogtepunten van de stad aan te raden. Publiekslieveling Kopenhagen staat bekend om de goed aangegeven en onderhouden fietspaden. De Deense metropool is het paradepaardje als het gaat om milieubewuste en fietsvriendelijke steden.

Nog leuker dan een rondje rondom een stad, is een fietsroute van de ene naar de andere stad. Zo is er bijvoorbeeld de mogelijkheid om van Munchen naar Praag te fietsen (450km), van Berlijn naar Kopenhagen (630km), of van Hamburg naar Berlijn (380km). Voor de fietsers die vanuit huis willen vertrekken en met de trein terug: de afstand Arnhem Berlijn is 900km, Maastricht Basel 620km, en van Emmen naar de Deense grens 420km.

Met het Europese routenet van City Night Line reis je slapend naar je bestemming. ’s Nachts reizen bespaart waardevolle tijd. Stap ‘s avonds in op Amsterdam, Utrecht of Arnhem voor je reis met de City Night Line en kom ’s ochtends uitgeslapen op je bestemming aan.

Meer informatie: www.citynightline.nl

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie