FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Uitslag onderzoek: In Vlaanderen rij je eerder lek dan in Nederland

plattebandfietsFietsers in Vlaanderen hebben veel meer kans op een lekke band dan fietsers in Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van de Vlaamse Automobilstenbond VAB

Volgens de VAB is de kans op lekrijden in het Fietsparadijs Vlaanderen dertig procent groter dan in Nederland. De organisatie wijt dit onder meer aan de slechte staat van veel fietspaden. Ook zouden er in Vlaanderen relatief vaker glas en kleine steentjes op de weg liggen. Waar in Nederland ruim de helft van alle pechgevallen geclassificeerd kan worden als een lekke band, is dat in Vlaanderen met 72 procent bijna driekwart.

Tweederde van de Vlaamse fietsers is overtuigd dat de oorzaak van de bandenpech te maken heeft met de slechte fietsinfrastructuur. Fietspaden worden volgens De Vlaamse Fietsersbond te weinig gebezemd. Putten, bulten en spleten blijven soms jarenlang onaangeroerd liggen. Met behulp van een meetfiets van de Vlaamse Fietsersbond worden de problemen in kaart gebracht, maar de fietspaden herstellen blijft volgens de Fietsersbond een taak van de overheid.

Bron: Fiets.nl

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl