Top 5 mooiste fietsroutes voor als je eens iets anders wilt

Karakoram HighwayBen je klaar met Nederlandse fietsknooppunten, en heb je alle landen van Europa befietst? Ik kan het me nauwelijks voorstellen, maar toch, voor iedereen die eens iets anders wil, maar wel wil blijven fietsen. In dit artikel 5 van ’s werelds mooiste fietsroutes voor fietsliefhebbers, die niet bang zijn voor een zweetdruppeltje.

1. The Great Ocean Road, Victoria, Australië

The Great Ocean RoadAls je van een uitdaging houdt zit je bij deze 243 kilometer lange kustweg in het zuidoosten van Australië aan het goede adres. Als je maar een dag de tijd hebt kun je ook de 60 kilometer route van Torquay naar Bells Beach nemen. Daar fiets je langs boerderijen terwijl je ondertussen geniet van een mooi uitzicht over de oceaan en bergtoppen. De rest van de rit is relatief makkelijk en vlak en voert je door Bells Beach, dé surfhoofdstad van Victoria.

2. Udaipur City tour, Rajasthan, India

Udaipur City tourUdaipur, ook wel het Venetië van het Oosten genoemd, kun je het best ontdekken op de fiets. Kijk niet vreemd op als je ineens wat herders met geiten en kamelen passeert of je een weg door smalle straatjes moet banen in deze rustieke, maar romantische stad. De omgeving is omringd door oude tempels en forten. Fietsen is de beste manier om dit deel van het oude India goed te verkennen.

3. Karakoram Highway, China-Pakistan

De Karakoram Highway is de hoogste internationale weg in de wereld, die op de top een hoogte van 4700 meter bereikt. Je start in China en kunt vanaf daar zo’n 1200 kilometer onafgebroken fietsen. De uitzichten over de met sneeuw bedekte Karakoram Mountains zijn adembenemend. Onderweg kom je ook wat kleine dorpjes en stadjes tegen vlakbij Cathedral Ridge, waar gletsjers de weg bijna raken.

4. Route of the Hiawatha, Idaho-Montana, Verenigde Staten

Route of the HiawathaIn Montana kun je over een van de mooiste oude spoorlijnen van de Verenigde Staten fietsen. De treinrails zijn vervangen door een weg die je over een afstand van 24 kilometer door 10 tunnels en over 7 bruggen voert. De langste tunnel is zelfs 2.7 kilometer. Hoog in de spectaculaire Bitterroot Mountains bevindt zich een verborgen zee van loofbomen. Deze route is misschien moeilijk te vinden, maar het dubbel en dwars waard om te ontdekken.

5. Rondrit om Sun Moon Lake, Taichung, Taiwan

Sun Moon LakeIn het midden van Taiwan vind je Sun Moon Lake. Het kalme, turquoise gekleurde water heeft haar uitwerking al op veel toeristen en lokale bezoekers laten gelden. De tocht om het meer duurt ongeveer drie uur, waarbij je naast het uitzicht ook over de cultuur en lokale ecologie in Nantou County kunt leren. Als je vroeg in de lente aankomt, kun je onderweg de bomen die vol met kersenbloesem staan tegenkomen.

 

 

Bronnen:

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie