MTB-en in Houffalize, in de Ardennen

In de Ardennen tref je veel verschillende mensen. De een wil liever wandelen, de ander liever klimmen of fietsen. In de Ardennen kan het allemaal. Er is veel natuur aanwezig met mooie routes langs rivieren wat zeer veel plezier geeft voor de fietser of wielrenner. Ook zijn er diverse stadjes die de middeleeuwse historie weerspiegelen. 

Ardennen populair onder Mountainbikers

Door de natuur en de mooie tracks zijn de Ardennen een populair gebied voor mountainbikers. De voorzieningen voor fietsers zijn ongekend goed. Vooral in de buurt van Houffalize, een klein dorpje op zo’n 50 kilometer van Malmedy. Er zijn 6 parcours in het gebied met elk een eigen moeilijkheidsgraad en afstand. In totaal zijn er 165 kilometer mountainbike-routes uitgezet. Mede daardoor trekt de streek rond Houffalize zoveel verschillende mountainbikers. 

Doordat er wedstrijden voor wereldbeker cross country worden gehouden in Houffalize wordt het gebied internationaal goed gerespecteerd. De houffamarathon keert ieder jaar weer terug in vorm van een wedstrijd in de zomer. Tijdens deze wedstrijden rijden de deelnemers afstanden tot 125 kilometer door de mooie en natuurlijke omgeving van het dorpje.

Leuke Uitstapjes

Net buiten dit dorp is de brouwerij achouffe waar het bier La Chouffe wordt gebrouwen. Met een glaasje bier in de hand kun je goed bijkomen van de ingespannen dagen als mountainbiker op het parcours. 25 kilometer van het mountainbike walhalla ligt het stadje La Roche-en-Ardenne, dat samen met Durbuy een populaire toeristiche trekpleister in de Ardennen is, en ook zeker geschikt voor een leuke mountainbike vakantie. La Roche is vooral heel bekend om haar middeleeuwse kasteel. Dus ook een dagje niet fietsen is mogelijk, vervelen is er in de Ardennen niet bij.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie