Overnachten in Edsleskogs Wärdshus

Bij het stadje åmål, in de provincie Dalsland, staat Edsleskogs Wärdshus open voor fietsers. Deze bed & breakfast ligt ongeveer 170 km boven Gotenburg, en is het hele jaar geopend.

Edsleskogs Wärdshus is direct gelegen aan het Edslanmeer waarover u een kilometers vrij uitzicht heeft tussen heuvels en bossen. Het Wärdshus (huis van de waard), dat in andere landen een guesthouse genoemd kan worden, biedt 10 frisse kamers waarvan 7 twee-persoons met fraai uitzicht over het meer vanaf het eigen balkon. Daarnaast zijn er drie familiekamers. Alle kamers hebben een eigen douche en toilet. Bekijk hun website.

Aan het begin van uw fietsdag geniet u in alle rust van een uitgebreid ontbijt buffet waarna u letterlijk alle kanten op kunt fietsen. In het dorpje zelf zijn de kerk en de priestershoeve een eerste kennismaking met dit deel van Zweden waard. Dit deel van Zweden is zeer fietswaardig, de hoogste “berg” Baljåsen is slechts 300 meter hoog. Deze berg ligt op een kwartiertje fietsen van het Wärdshus.

Voor wie de directe omgeving in dagdelen wil verkennen, is tussen de middag het “Pannkakshus” geopend. De geserveerde pannenkoeken worden gevuld met hetgeen het Zweedse seizoen te bieden heeft. Voor wie er een hele dag op uit wil trekken, bijvoorbeeld in de richting van åmål of Bengtsfors, serveren de waard en waardin na terugkomst ‘s avonds een Zweeds streekgerecht als menu van de dag.

Het stadje åmål, direct gelegen aan het grote Vänernmeer, werd in 2005 uitgeroepen tot ’s werelds tweede mooiste stad voor steden tot 10.000 inwoners. Bengtfors is een fraai dorp temidden van de Dalslandse meren en gelegen aan het Dalsland kanaal. Ook voor meerdaagse tochten is dit guesthouse een goed uitgangspunt. De eigenaren zijn u graag behulpzaam met het uitstippelen van een fraaie route. Vervoer van en naar een gewenste start of stopplaats is bespreekbaar.

Voor meer informatie en foto’s: edsleskogswardshus.se

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie