Lease-fiets als alternatief voor Fietsplan

De fietsenbranche heeft de afgelopen jaren flink geprofiteerd van werknemers die een fiets aanschaften met het belastingtechnisch voordelige fietsplan. Nu het fietsplan op 1 januari 2014 ophoudt te bestaan, hebben de fietswinkels een alternatief nodig. Daarom komt Friesland Lease met de Leasefiets. Door gebruik te maken van een leaseconstructie wordt het voor een werknemer toch mogelijk om een fiets buiten de werkkostenregeling te houden. Ook leasen van een elektrische fiets is mogelijk.

Fietsenmakers die fietsen als leasfiets willen gaan aanbieden aan klanten, zullen daarvoor een cursus moeten volgen. Een leaseconstructie is een financieel product, waarover aan de klant kloppende informatie verstrekt moet worden. En in tegenstelling tot de kennis over de fiets zelf, is de kennis over leaseproducten bij de meeste fietsenmakers waarschijnlijk nog niet aanwezig.

Behalve Friesland Lease zijn er nog een aantal andere aanbieders van leasefietsen actief op de Nederlandse markt, bijvoorbeeld bedrijven als ECC Holland en Fiets Lease Holland. E-bikelease richt zich op het leasen van elektrische fietsen, en verschillende fietsmerken (bijvoorbeeld Union), hebben een eigen website waar bedrijven fietsen van dat merk kan leasen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie