KRAS.nl en SNP ontvangen internationaal erkend duurzaamheidscertificaat

Op woendag 9 januari, tijdens de Vakantiebeurs, zal in het bijzijn van Taleb Rifai, Secretaris-Generaal van de VN Wereld Toerisme Organisatie (UNWTO), het eerste Travelife duurzaamheidscertificaat voor touroperators ter wereld uitgereikt worden aan onder andere de fietsreis-aanbieders KRAS.nl (tegenwoordig TUI Reizen) en SNP Natuurreizen.  

Deze reisorganisaties, aangesloten bij brancheorganisatie ANVR, worden daarmee beloond voor hun jarenlange inspanning en koploperspositie op het gebied van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Namens www.fietsweblog.nl feliciteer ik beide fietsreisorganisaties graag met deze welverdiende certificering!

SNP Natuurreizen

SNP werd 25 jaar geleden opgericht als Stichting Natuurstudie Projecten. Inmiddels is SNP in Nederland de grootste specialist op het gebied van actieve en avontuurlijke reizen over de hele wereld, en een grote speler derhalve op fietsvakantie-gebied. Liefde voor de natuur, authenticiteit, rust, kleinschaligheid en deskundigheid staan aan de basis van onze organisatie en van elke reis die wordt aangeboden.

Uitgangspunt van SNP is dat je op reis het meest geniet in kleine reisgezelschappen van gelijkgestemden, met gevoel voor natuur en cultuur en met respect voor de lokale bevolking.


KRAS.nl (TUI Reizen tegenwoordig)

KRAS.nl is een grote reisorganisatie die is voortgekomen uit een Brabantse lijndienst met paard en wagen (1922). KRAS.nl biedt u graag de beste vakanties aan, waarbij ook mens, dier en natuur een warm hart wordt toedragen. KRAS.nl geeft vakantiegangers actieve tips om de vakantie te vergroenen, en heeft bij het inkopen van vakanties oog voor natuur, milieu en lokale bevolking. Lees meer over TUI Reizen.

Travelife Standaard

Recentelijk heeft de Global Sustainable Tourism Council (GSTC) de Travelife-standaard als eerste touroperator standaard in de wereld erkend. De GSTC is mede opgericht door de VN en geeft erkenning aan duurzaamheidscertificaten in de toerismesector. Het Travelife certificaat is daarmee vergelijkbaar met de FSC-standaard voor verantwoord hout en de MSC-standaard voor duurzame vis. De gecertificeerde Nederlandse touroperators mogen zich dan ook met trots de eerste door een GSTC erkende standaard gecertificeerde touroperators ter wereld noemen.

Frank Oostdam, directeur ANVR verwacht, dat door de al ruim 10 jaar durende aandacht bij nederlandse reisorganisaties voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, er snel nog meer ANVR-reisbedrijven zullen volgen om voor een certificering in aanmerking te komen.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie