Geheim over de Grens wordt nog groter

Het Geheim over de grens blijkt een succesformule. Onder deze naam presenteren de Grafschaft Bentheim, het Münsterland en het Osnabrücker Land zich sinds 10 jaar op de Nederlandse markt. Nieuw van de partij is het Emsland. Vers van de pers is de nieuwe brochure Geheim over de grens. Ontdekkingstochten in het Duitse grensgebied, met maar liefst 12 extra bladzijden om ook het Emsland te kunnen voorstellen. Fietsen, fietsen, fietsen

Geheim over de Grens

Het is de Grafschaft Bentheim als eerste streek in Nedersaksen gelukt de titel ‘meest fietsvriendelijke streek van Nedersaksen’ te prolongeren: meer dan 1.000 km uitstekende fietspaden, talrijke fietsvriendelijke accommodaties en restaurants, alsmede 15 servicepunten waar accu´s voor e-bikes gratis kunnen worden opgeladen, zorgen voor een ontspannen fietsbelevenis. Vermoeide fietsers kunnen zich met hun fiets laten vervoeren door de fietsbus.

Ook in het Emsland draait alles om het fietsen. De streek heeft maar lieft 3.500 km fietspaden, meestal langs verkeersluwe wegen dwars door de natuur. Het landschap is weliswaar vlak, in het Emsland noemen ze dit ‘Flachlandgarantie’, saai is het in geen geval. Een aanrader is bijvoorbeeld de 300 km lange Emsland-Route langs bijna alle bezienswaardigheden in het Emsland, zoals de Meyer Werf in Papenburg en het barokke Jagdschloss Clemenswerth in Sögel. Meer fietsinformatie: Geheim over de grens

Het Münsterland: ook om te wandelen

Voor veel mensen is het Münsterland synoniem voor fietsparadijs. Dat het afwisselende natuurlandschap ook een uiterst attractieve wandelregio is, is nog niet zo bekend. Om daar verandering in te brengen heeft de Münsterland e.V. een nieuwe brochure samengesteld met interessante wandelroutes, zoals de Hermannsweg en de Handelsweg, en aantrekkelijke arrangementen. De brochure is tweetalig, Duits en Nederlands.

Er zijn ook diverse reisorganisaties die wandelvakanties en fietsvakanties in het Münsterland aanbieden. Kijk bijvoorbeeld eens naar de arrangementen van Eigenwijze Reizen en Fital Fietsvakanties. Fiets- en Wandelorganisatie ECKTIV heeft de 100 Kastelenroute in het reisaanbod.

In het Emsland en Papenburg werd in het voorjaar van 2014 de Landesgartenschau geopend. De voorbereidingen voor dit evenement, dat te vergelijken is met de Nederlandse Floriade, zijn goed verlopen. Onder het motto bont en blij presenteerde de stad Papenburg van 16 april t/m 19 oktober 2014 een feest van tuinkunst en -cultuur.

Munster geheim over de Grens
Münster

Steden met uitstraling

Münster is de fietshoofdstad van Duitsland. Rondom het historische centrum is zelfs een rondweg voor fietsers en wandelaars aangelegd. De stad heeft twee gezichten: het voorname Münster met de schitterende Prinzipalmarkt en barokke stadspaleizen en de hippe, moderne studentenstad met een bruisend uitgaansleven en de trendy oude haven met een combinatie van oude pakhuizen en moderne architectuur.

Het is de enige Duitse stad die midden in een nationaal park ligt, het TERRA.vita. Het winkelaanbod in het historische centrum is bijzonder gevarieerd en het culinaire aanbod uitmuntend. Bovendien zijn er culturele evenementen voor iedereen, het hele jaar door.

Tijdens de ‘Maiwoche’ van 9 t/m 20 mei wordt het hele centrum omgetoverd in een groot openluchttheater. Van begin juni tot eind augustus komt de ‘Sommer in der Stadt’. Van cabaret tot rockconcert, van kindercircus tot film: een hele zomer lang laat de Vredesstad zien dat het een bloeiende cultuurscene heeft.

Wellness puur

Een ware schat van het Osnabrücker Land vormt het geneeskrachtig zout water dat hier op sommige plaatsen opborrelt. In een van de kuuroorden, Bad Rothenfelde, wordt in juni 2013 een van de modernste thermen van Duitsland geopend. Carpesol is helemaal op de wensen van de hedendaagse wellnessliefhebber ingesteld als het gaat om luxe en service.

Wandelen via Geheim over de Grens

In de uitlopers van het Teutoburger Wald ligt het Tecklenburger Land. Deze heuvelachtige streek met zijn schitterende natuur wordt ook wel ‘Balkon van het Münsterland’ genoemd. Het glooiende landschap trekt zowel recreatieve als sportieve wandelaars.

De bekendste wandelroute is ongetwijfeld de Hermannsweg. Een andere wandelroute die alles met de geschiedenis van de regio heeft te maken, is de 229 km lange Handelsweg van Osnabrück naar Deventer. De jakobsschelp wijst ook op de St. Jacobsroute in het Tecklenburger Land de weg.

De grensregio is samen met het Tecklenburger Land, Münster, Osnabrück en de Landesgartenschau Papenburg 2014 vertegenwoordigd op de Vakantiebeurs in Utrecht. De stand van Geheim over de grens is te vinden in hal 9 (09.C038).

Meer informatie: www.geheimoverdegrens.nl, en voor fietsvakanties net over de grens kunt u terecht bij Eigenwijze Reizen, Fital Fietsvakanties en ECKTIV. Hebt u al eens net over de grens gefietst? Dan lees ik graag uw ervaringen of kort reisverslagje terug.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie