Anna Hiking biedt Fietsarrangement aan rondom Tzoumerka Bike Marathon in Griekenland

Anna Hiking Tzoumerka Bike Marathon

Griekenland is niet het eerste land waar fietsers aan denken als een fietsland, maar het doet wel degelijk mee. In noordwest-Griekenland ligt de Tzoumerka bergketen naast de Arachthos rivier, en daar kun je prima fietsen. Pittige hellingen, rustige wegen en mooie dorpjes. Een super gebied om op de fiets te ontdekken!

Reisorganisatie Anna Hiking

De kleine Nederlandse reisorganisatie Anna Hiking biedt in september een fietsarrangement aan, zodat iedere actieve fietser mee kan doen aan de Tzoumerka Bike Marathon

AnnaHiking

De dagen voorafgaand aan de marathon kun je infietsen met een aantal beschreven routes. De Tzoumerka bergketen (hoogste top: 2300m) ligt in de provincie Epiros op het noordwestelijk vasteland van Griekenland. Het is een prachtige bergachtige omgeving met veel rustige asfalt- en landwegen.

De hoogteverschillen zijn aanzienlijk en overal kunnen stenen of andere obstakels op de weg liggen; dit is voor eigen risico. Voor het infietsen krijg je routebeschrijvingen mee van tochten tussen 2,5 en 7 uur netto rijtijd (dus exclusief pauzes). Als ontspanning kun je b.v. een keer raften door de Arachthos kloof.

eigenwijze reizen banner

Anna Hiking biedt een hotel bij de Arachthos rivier met de Plaka brug, de grootste eenboogsbrug van de Balkan. Vanuit het hotel heb je mooi uitzicht op de bergketens en de rivier, er is een goede locale keuken met groente uit eigen tuin en het hotel beschikt over een kleine sauna met jacuzzi. Je wordt met je eigen fiets en materialen van de luchthaven opgehaald.

In 2012 is de eerste Tzoumerka Bike Marathon gereden. De eerste dag de grote ronde van 85 kilometer, de tweede dag een kleinere ronde van 26 kilometer. Aan de 85km-ronde zijn 50 atleten gestart, waarvan 37 de finish haalden; de snelste tijd was 4h05, maar dat was wel een deelnemer aan de Olympische spelen.

Nummer 2 kwam 45 minuten later binnen, en de rest van de tijden lagen tussen 5h03 en 9h30:  nog steeds een prestatie van formaat! De 25km-ronde kende tijden tussen 1h36 en 3h46. Ook voor de kinderen waren er wedstrijden in diverse leeftijdsklassen.

Meer informatie: Anna Hiking. Daar vind je ook andere wandelreizen. Net als Anna Hiking biedt ook Eigenwijze Reizen zowel fiets- als wandelvakanties aan. Eye4cycling biedt ook een fietsvakantie in Griekenland aan, op Rhodos wel tegenstaan, gecombineerd met fietsen in Turkije.

Alternatieve Fietsarrangementen

Zoek je een ander fiets-arrangement, bij voorkeur in Nederland? Bekijk de pagina over fietsarrangementen. Deze kun je op verschillende (bosrijke) plekken van Nederland boeken, vanuit diverse hotels en hotelketens.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie