FIETSVAKANTIES IN EUROPA

De beste start van uw fietsvakantie

Anna Hiking biedt Fietsarrangement aan rondom Tzoumerka Bike Marathon in Griekenland

IFGriekenland is niet het eerste land waar fietsers aan denken als een fietsland, maar het doet wel degelijk mee. In noordwest-Griekenland ligt de Tzoumerka bergketen naast de Arachthos rivier, en daar kun je prima fietsen. Pittige hellingen, rustige wegen en mooie dorpjes. Een super gebied om op de fiets te ontdekken!

De kleine Nederlandse reisorganisatie Anna Hiking biedt in september een fietsarrangement aan, zodat iedere actieve fietser mee kan doen aan de Tzoumerka Bike Marathon. De Bike Marathon is dit jaar op 21 en 22 september. 

annah1De dagen voorafgaand aan de marathon kun je infietsen met een aantal beschreven routes. De Tzoumerka bergketen (hoogste top: 2300m) ligt in de provincie Epiros op het noordwestelijk vasteland van Griekenland. Het is een prachtige bergachtige omgeving met veel rustige asfalt- en landwegen. De hoogteverschillen zijn aanzienlijk en overal kunnen stenen of andere obstakels op de weg liggen; dit is voor eigen risico. Voor het infietsen krijg je routebeschrijvingen mee van tochten tussen 2,5 en 7 uur netto rijtijd (dus exclusief pauzes). Als ontspanning kun je b.v. een keer raften door de Arachthos kloof.

Anna Hiking biedt een hotel bij de Arachthos rivier met de Plaka brug, de grootste eenboogsbrug van de Balkan. Vanuit het hotel heb je mooi uitzicht op de bergketens en de rivier, er is een goede locale keuken met groente uit eigen tuin en het hotel beschikt over een kleine sauna met jacuzzi. Je wordt met je eigen fiets en materialen van de luchthaven opgehaald.

2012

In 2012 is de eerste Tzoumerka Bike Marathon gereden. De eerste dag de grote ronde van 85 kilometer, de tweede dag een kleinere ronde van 26 kilometer. Aan de 85km-ronde zijn 50 atleten gestart, waarvan 37 de finish haalden; de snelste tijd was 4h05, maar dat was wel een deelnemer aan de Olympische spelen. Nummer 2 kwam 45 minuten later binnen, en de rest van de tijden lagen tussen 5h03 en 9h30:  nog steeds een prestatie van formaat! De 25km-ronde kende tijden tussen 1h36 en 3h46. Ook voor de kinderen waren er wedstrijden in diverse leeftijdsklassen.

Meer informatie: Anna Hiking.

Geef een antwoord

Categorieën
SNP Fietsvakanties
Fiets-Fun fietsvakanties
Ga naar Eye4Cycling.nl