Houten zelfbouwfiets komt er aan

sandwichbikeHouten fietsen zijn er al verschillende op de markt. En hoewel het succes tot op heden matig is, komen er steeds meer fietsen die niet van ijzer of staal worden gemaakt. Ook de houten zelfbouwfiets van Basten Leij, de Sandwichbike, is nu te bestellen. De fiets wordt geleverd als een bouwpakket.

Maar waarom zou je nu kiezen voor een houten zelfbouwfiets, in plaats van een standaard stadsfiets? Op zich zijn er redenen genoeg, de vraag of de redenen steekhoudend genoeg zijn moet ieder voor zich bepalen.

Groot voordeel van de fiets is dat er geen fietsfabrikant of tussenhandel aan te pas komt. Bovendien worden  de transportkosten flink teruggedrongen doordat de fiets als een pakketje vervoerd kan worden. Hout is bovendien als grondstof beter voor het milieu dan ijzer of staal. De fiets is door de gemiddelde Nederlander in een half uurtje in elkaar te schroeven, volgens de ontwerper. Het houten frame van de fiets kan, als laatste voordeel, simpel worden beschilderd met bedrijfskleuren of logo’s.

De Sandwichbike komt als pakketje met een paar aluminium buizen, twintig schroeven, een imbussleutel, twee wielen, een ketting, een zadel en twee trappers bij je thuis. En als het goed is, kan hij in een half uur in elkaar gezet worden. Ook een voordeel van de houten fiets: hij kan eenvoudig worden geschilderd of worden beprint met je eigen logo. Ruimte zat op het frame.
De Sandwichbike kost 799 euro. Hoe zou hij fietsen? Bleijh: ‘Je moet hem vergelijken met een mountainbike. Je moet hem niet als mama-fiets kopen.’ – See more at: http://www.vogelvrijefietser.nl/nieuws/201308/fiets/zelfbouwfiets-%c3%a1-la-ikea#sthash.YyTZhF2j.dpuf

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie