Garmin kondigt nieuwe GPS navigatie aan voor fietsers

GPS navigatie, speciaal ontworpen voor toerfietsers, forenzen, mountainbikers en fietsers die navigatie op hun stuur willen hebben. Garmin kondigde onlangs de Edge Touring en Edge Touring Plus aan. Beide fietscomputers werken net zoals GPS navigatie in een auto, maar dan met fietsspecifieke opties en voorgeladen met kaarten en POI’s om de fietser te helpen de weg te vinden. Beide modellen worden geleverd met op de weg en off-road navigatie en kunnen suggesties geven voor een rondje fietsen gebaseerd op een ingegeven afstand.

De fietser kan op allerlei manieren zijn weg vinden met de nieuwe Garmin-apparaten. De kortste route van A naar B, een mooie route tussen twee punten. Een route uitstippelen over zoveel mogelijk vrijliggend fietspad. Alles kan.

Robuust, waterbestendig (tot 1 meter diepte en tot maximaal 30 minuten bij incidentele blootstelling) en met een 2.6 inches touchscreen dat werkt in de regen en met handschoenen. DeEdge Touring is ontworpen voor alle weersomstandigheden. Hij weegt minder dan 100 gram en past gemakkelijk op de stuurpen of op het stuur. De oplaadbare batterij gaat tot 15 uur mee en werkt ook met de optionele Garmin powermonkey eXplorer externe accu. Deze geeft 20 uur extra fietstijd. Edge Touring toont tijdens het fietsen belangrijke fietsdata zoals tijd, snelheid, gemiddelde snelheid, maximum snelheid en afstand. Fietsers kunnen van 1 tot 10 gegevensvelden zien op een helder en aan te passen scherm. Edge Touring wordt geleverd met een standaard fietssteun en kan eenvoudig verwisseld worden tussen fietsen.

Nog meer opties en handigheidjes van deze nieuwe fietscomputers weten? Bekijk dan de review op productnieuws.nl.

De Edge Touring en Touring Plus worden in de herfst verwacht en hebben een verkoopadviesprijs van respectievelijk € 249 en € 299.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie