Honderdste Ronde van Vlaanderen zorgt voor fietsactiviteiten in Brugse Ommeland en leiestreek

In 2013 is het 100 jaar geleden dat de eerste Ronde van Vlaanderen werd gereden. De Vlaamse regio’s Het Brugse Ommeland en de Leiestreek spelen daar dit jaar volop op in. Het nieuwe magazine ‘Genieten in het Brugse Ommeland 2013’, uitgegeven door Westtoer, is een inspiratiebron met verhalen over de troeven in de streek. Johan Museeuw vertelt als een trotse ambassadeur over het nieuw project ‘Iedereen Flandrien’. Ook de succesvolle ‘Ommetoertjes’ en een originele samenwerking met MAfestival rond ‘Vélo Baroque’ zorgen in 2013 voor een knap toeristisch en recreatief aanbod in Brugse Ommeland.

De vijfde editie van het magazine Genieten in het Brugse Ommeland biedt opnieuw ruime inspiratie voor een apart weekendje weg of een aangename daguitstap. Jonge topchefs waaronder Gert De Mangeleer (Hertog Jan) zijn evenzeer streekambassadeurs en tonen hun talent. Voor fietsers zijn er tochten langs de Groene Gordel Brugge en langs de polders. Wandelaars krijgen tips voor staptochten in de vier seizoenen. Ook lekkere adressen en ideeën voor een dagtrip maken deel uit van het geheel.

Iedereen Flandrien

Met Iedereen Flandrien kunnen fietsers op een bijzondere manier met de vele heroïsche wielerverhalen kennis maken. Zes fietsroutes (vanaf 30 km) dompelen je helemaal onder in de wereld van de Flandriens. Langs elk traject ontdek je tal van belevingselementen. Een mobiele applicatie voor smartphones en de website brengen een interactief verhaal. Een hele reeks tentoonstellingen vertellen het Rondeverhaal van zeven wielerhelden. Een magazine bundelt het grote aanbod van Iedereen Flandrien.

Ommetoertjes

Bij een Ommetoertje begeleidt een streekkenner je op je tocht, kom je op plaatsen waar je anders niet binnen kan en krijg je een streekproevertje aangeboden. Vanaf april starten de Ommetoertjes 2013. Bijzonder dit jaar is dat de kersvers afgestudeerde Streekgidsen Brugse Ommeland voor het eerst hun bijzondere kijk op het Brugse Ommeland delen.

Vélo Baroque, gloednieuw concept met MAfestival

Dit jaar viert Vlaanderen ook de 50ste editie van het MAfestival. Voor deze gelegenheid sloegen het MAfestival en het Brugse Ommeland de handen in elkaar. Hieruit volgde het gloednieuwe concept Vélo Baroque. Acht concerten worden op 11 augustus gegeven op bijzondere locaties langs een fietslus van 30 kilometer rond Brugge, Damme en Oostkerke. Deze concerten worden herhaald zodat ieder de route op zijn eigen tempo kan fietsen. Er zullen ook MAfestival logeerarrangementen aangeboden worden.

Fietsvakantiewinkel heeft alles voor uw fietsvakantie:
fietsvakantie ad

Plaats een reactie